Джем з хурми: простий рецепт

Цей джем з хурми дуже смачний і простий у приготуванні. Вам знадобиться менше години часу і лише 4 інгредієнти!

Джем з хурми: простий рецепт - изображение

ІНГРЕДІЄНТИ:

1. Хурма — 6 шт нарізати невеликими шматочками (близько 700 грамів)

2. Лимонний сік — 2 столові ложки

3. Цукор або підсолоджувач — за смаком (в цьому рецепті — 1 склянка звичайного цукру-піску)

4. Сіль — ½ чайної ложки

Використовуйте дійсно стиглу хурму для цього рецепту джему.

Джем з хурми: простий рецепт - 2 изображение

Хурма: ТОП-7 переваг для здоров'я

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Помийте хурму під проточною водою, зніміть шкірку з хурми і наріжте невеликими шматочками. Обов'язково видаліть плодоніжки і кісточки.

2. Додайте нарізану хурму в каструлю/сотейник з лимонним соком. Нагрійте на середньому вогні протягом 15 хвилин, щоб фрукти розм'якли. Використовуйте толкушку для картоплі, щоб полегшити процес.

3. Через 15 хвилин додайте цукор/підсолоджувач і сіль і помішуйте, поки цукор не розтане. Варіть ще 10-15 хвилин, щоб джем загус. Якщо фрукти все ще здаються занадто грудкуватими, подрібніть їх за допомогою толкушки для картоплі.

Час приготування джема може відрізнятися залежно від того, який вид хурми ви використовуєте. В рецепті — хурма Фуйю (Fuyu).

4. Перевірте джем, виклавши невелику кількість ложкою на тарілку. Нахиліть тарілку, і якщо вона не ковзає — джем готовий. Варіть ще кілька хвилин, якщо він не пройшов «тест».

5. Зніміть каструлю/сотейник з вогню. Ви можете зупинитися на цьому, якщо хочете. Але якщо ви бажаєте більш однорідної консистенції — скористайтеся занурювальним блендером.

6. Перекладіть джем в банку для зберігання.

Поради щодо зберігання джему:

Домашнє варення/джем можна зберігати в закритому вигляді в коморі до року. Відкриту банку зберігайте в холодильнику до місяця. Контейнер, який ви використовуєте для зберігання варення, дуже важливий. Варення/джем слід зберігати в герметичних контейнерах або скляних банках. 

Прокип'ятіть банки, щоб простерилізувати їх протягом десяти хвилин. Потім наповніть їх (не до самого верху!), накрийте кришками і знову прокип'ятіть десять хвилин зануреними, щоб герметично закрити банки.

Як дізнатися, що джем зіпсувався? Зіпсований джем буде мати запах бродіння, а зверху на ньому може з'явитися пліснява.

 

Читайте нас в Instagram та Telegram