Редакційна політика. Медіапроєкт МІЙ ЦУКРОВИЙ

Наша мета — надати кожному користувачу та читачу достовірну, обгрунтовану, доказову, перевірену інформацію про життя з діабетом, здоров’я, медицину, наукові та технічні досягнення.

Редакційна політика. Медіапроєкт МІЙ ЦУКРОВИЙ - изображение

Редакція медіапроєкту Корпорації RIA Media МІЙ ЦУКРОВИЙ на власний розсуд, зважаючи на тенденції діасвіту та зацікавленість цільової аудиторії, формує контентну частину сайту, що відповідає визначеним принципам та правилам діяльності медіапроєкту.

Редакційна команда постійно розширює спектр тематик про здоров’я, адже наш організм — це цілий всесвіт, величезна система, у якій усі процеси та органи так чи інакше пов’язані між собою. Неможливо досягти компенсованого діабету (або ж протидіяти перетворенню предіабету на діабет), не звертаючи увагу на роботу серця, не приділяючи уваги руховій активності та роботі м’язів, не слідкуючи за харчуванням, нехтуючи якістю нічного сна тощо.

Ми прагнемо, щоби кожен читач та гість сайту знайшов вичерпні відповіді на власні питання та, аналізуючи отримані знання і обравши необхідні, міг використати їх для себе та свого кращого самопочуття.

Наголошуємо, що жодна інформація, надана нашою редакцією, не може замінити професійну медичну консультацію, діагностику чи призначене лікування — за появи нарікань, скарг, питань щодо свого самопочуття та здоров'я, без зволікань звертайтеся за порадою до лікаря. Не нехтуйте професійною допомогою, медичними рекомендаціями свого лікаря, не відкладайте звернення до спеціаліста лише тому, що ви прочитали корисну та доказову інформацію в інтернеті.

Редакційні принципи та правила публікації 

Редакція працює над створенням якісного з медичної точки зору, граматично і стилістично правильного україномовного контенту. 

Команда «Мій цукровий» створює контентну частину, базуючись на таких принципах:

Актуальність

Пишемо про те, що може вплинути на самоконтроль здоров’я читача та його близьких: світові новини медицини та здоров’я, результати досліджень у сфері діабету, огляди продуктів харчування, послуг, ліків, корисних речовин, рекомендації спеціалістів та експертні думки — усе, що сприяє грамотному контролю діабету, збереженню та примноженню здоров’я.

Доказовість та обґрунтованість

Результати досліджень та спостережень, висновки науковців та медиків, що опубліковані у світових та українських рецензованих медичних виданнях (або посилаються на такі): The Journal of the American Medical Association, The New England Journal of Medicine, The Lancet, Pediatrics, Diabetes Care, Circulation тощо.

Тенденції та тренди

Інтереси читачів з огляду на сезонність (наприклад, «Правила збереження інсуліну в спеку», «Застуда та грип при діабеті»), освітні проєкти для підвищення обізнаності щодо здоров’я людей з діабетом та попередження ускладнень, тематичні публікації до Дня діабету, винаходи в галузі DiaTech (засоби та пристрої для кращого контролю ЦД) та DiaDigital (цифрові рішення для людей з діабетом), новини сфери харчування та дієтології, фітнесу, профілактики та лікування захворювань, здорового способу життя, обґрунтовані міркування про альтернативні підходи тощо.

Експертність

До створення контенту «Мій цукровий» ми завжди намагаємося долучати кваліфікованих медичних спеціалістів, авторитетних діячів сфери здоров’я, блогерів, щоб читач мав змогу дістати гарну базу знань, дізнатися досвід людей, які щодня долають виклики, асоційовані з діабетом — усвідомити, що «Я не один», і поряд є безліч гарних прикладів для натхнення та наслідування.

Розвиток

Команда проєкту повсякчас вдосконалює свою діяльність. У прагненні до якісно кращих змін, ми формуємо нові стратегії та вдосконалюємо наявні. Відкриті до співпраці з організаціями, компаніями та спеціалістами, мета діяльності яких — краща якість життя людей з діабетом та протидія поширеності проблеми. 

Редакторська відповідальність

Редакторська команда «Мій цукровий» дотримується традиційних принципів роботи відповідальних медіа — транслює та послуговується оригінальними новинами з джерел, що дають можливість перевірити правдивість інформації.

Публікації в «Мій цукровий» та інші наші медійні продукти — оновлювана та рецензована спеціалістами інформація. «Мій цукровий» — надійне джерело якісних знань про та для здоров’я.

Редакційна команда «Мій цукровий» надає об’єктивну, доказову інформацію про події, тенденції, новини, проблеми у світі діабету. Старанно обираючи теми, створюючи і публікуючи відповідні статті, історії, інтерв’ю, рекомендації, редактори «Мій цукровий» співпрацюють із медичними редакторами та рецензентами, щоб забезпечити найкращу якість поданої інформації.

Контент медичного характеру та експертні публікації

Публікації, що містять медичну інформацію, рецензуються редактором-лікарем на точність, відповідність офіційним рекомендаціям та доказовість. Редактор редагує публікацію на предмет граматичної та пунктуаційної правильності, стилістики, оформлення, читабельності. За потреби (наприклад, при створенні спонсорованого контенту) можливі кілька раундів правок та доопрацювання. Остаточно перевірений та відкоригований матеріал публікується на сайті. Редакція залишає за собою право стилістичного оформлення експертних матеріалів відповідно до загальної стилістики сайту.

Приймаємо до розміщення матеріали дипломованих спеціалістів та досвідчених експертів.

Прямі цитати авторів чи героїв публікації можуть бути передані на погодження (якщо викладена інформація написана від третьої особи). Редактор може додавати пояснення, яких не було у наданому автором тексті, якщо це сприятиме кращому розкриттю теми. 

Зображення для публікацій можуть не погоджуватися з авторами матеріалів. Редакційно-дизайнерська команда на власний розсуд обирає візуальну складову контенту. Виключенням може бути публікація інтерв’ю або особистих історій.

Співпраця та партнерство

«Мій цукровий» співпрацює з діабетичними громадськими та іншими некомерційними організаціями, асоціаціями, основною метою діяльності яких є підтримка та інформування відповідних груп суспільства щодо тих чи інших питань, асоційованих зі здоров’ям та якістю життя з діабетом. Контент, наданий такими організаціями для публікації на медіаплатформах «Мій цукровий», має відповідати правилам та принципам даної Редакційної політики. Редакційна команда залишає за собою право корегувати та зобов’язується погоджувати внесені зміни з автором/надавачем вмісту. Скорегований та затверджений редакцією контент публікується на сайті відповідно до стилістики, формату та інших правил медіаплатформи «Мій цукровий».

Контент та спецпроєкти, створені за співпраці з освітніми, громадськими, іншими організаціями може розміщуватися редакцією з описовим текстом у верхній частині сторінки з метою сповістити читача про факт співавторства, партнерства, співпраці. Крім того, даний контент може бути позначено відповідними тегами на кшталт «освітня колаборація/співпраця» — тобто такими, що відповідають меті публікації. За факту фінансування створення такого контенту редакція може додатково позначити участь компанії-спонсора.

Треті особи (компанії, бренди, спеціалісти) можуть надавати фінансування на створення командою освітньо-медичного проєкту «Мій цукровий» унікального редакційного вмісту для медіаплатформ та спецпроєктів з урахуванням усіх попередньо визначених правил і принципів діяльності проєкту, тематики та змісту створюваного контенту.

Подібний контент позначається редакцією як «За підтримки [ім’я/назва партнера/компанії]» або «Партнерський проєкт» впродовж фінансованого періоду чи на постійній основі. Інше визначається та погоджується додатково.

Рекламний контент

«Мій цукровий» приймає рекламний контент для розміщення на медійних майданчиках проєкту. Контент від рекламодавців може мати формат банерів, позначок, контекстної реклами та вмісту, створеного чи наданого Рекламодавцем (за потреби та попереднього погодження може позначатись, як «Анонс», «Реклама», «Оголошення», «Від наших рекламодавців» тощо).

Серед форматів даної співпраці можливі рекламні оголошення, що відображатимуться як текстові абзаци, зображення, позначки (логотипи, фірмові знаки) або інші типи тексту та зображень — так звані, «власні рекламні оголошення» — та розміщуватимуться поряд із редакційним вмістом. Такий тип реклами може містити позначки «Спонсорський проєкт», «Від спонсора», «Надано спонсором» тощо.

Незалежно від обраного формату реклами, рекламодавець несе відповідальність за точність, достовірність та об’єктивність поданої в Рекламі інформації. Водночас команда «Мій цукровий» не приймає для розміщення на сайті та інших своїх платформах інформацію, що може зашкодити репутації проєкту та команди, завідомо шкодить здоров’ю читачів, містить ознаки зневаги, приниження, невиправданого засудження будь-якого спрямування.


Читайте також:

Про нас

Створення контенту

 

Ми в Instagram та Telegram