Печиво при діабеті: готуємо вдома та обираємо в магазині

Готуючи десерт, людині з діабетом доводиться проявляти фантазію та кмітливість. Адже хочеться, щоб він вийшов і смачним, і здоровим одночасно. 

Пропонуємо кілька порад, як зробити вашу домашню випічку більш корисною та на що варто звернути увагу при виборі смаколиків в магазині.

Печиво при діабеті: готуємо вдома та обираємо в магазині - изображение

ЯКЩО ГОТУЄТЕ ВДОМА:

Борошно

Вибирайте борошно з низьким глікемічним індексом, наприклад: вівсяне, лляне, житнє, мигдалеве, кокосове, нутове, гречане тощо. У звичайному пшеничному рафінованому борошні занадто високий ГІ.  

Цукрозамінник

Замініть цукор натуральним цукрозамінником:

  • на основі стевії (Е 960): Stevia, Truvia, Sladella тощо
  • Еритритол (Е 968)
  • Ізомальт (Е 953)

Замість цукру можна використати кленовий сироп, сиропи топінамбура, керобу або мед. Але пам'ятайте, що на противагу вище зазначеним практично безкалорійним і безвуглеводним цукрозамінникам, такі підсолоджувачі за своєю дією на організм мало чим відрізняються від звичайного цукру.

Горіхи та насіння

Додавайте горіхи, горіхові або арахісові пасти, насіння або шрот насіння конопель, соняшнику, льону, кунжуту, гарбуза. Такі інгредієнти не тільки зроблять десерти ароматнішими та смачнішими, але також і кориснішими завдяки наявності у своєму складі корисних жирних кислот, вітаміну Е, магнію, цинку, кальцію, антиоксидантів та інших життєво важливих речовин.

Псиліум

Псиліум — лушпиння насіння подорожника та чудове джерело клітковини — можна додавати до тіста, щоб знизити глікемічний індекс страви та збагатити свій раціон важливими для здоров'я пребіотиками. Псиліум добре розбухає в рідині, створюючи об'єм, при цьому має нульову калорійність і нейтральний смак. Як пребіотик, він створює живильне середовище для росту корисних мікроорганізмів у кишечнику, а значить сприяє здоров'ю всього організму.

Цукроспірти

Будьте обережні із цукроспиртами (ксиліт Е967, сорбіт Е420): у великих кількостях вони можуть провокувати здуття і діарею. Такі синтетичні цукрозамінники, як цикламат (Е952), аспартам (Е951) тощо, також слід використовувати з обережністю. Вони схвалені FDA й офіційно вважаються безпечними, проте надмірне та / або тривале їх вживання може нашкодити організму.

Навіть приготоване із супер-корисних продуктів печиво може завдати шкоди при надмірному вживанні. Крім того, важливо пам'ятати про особливий контроль складу вживаних продуктів при некомпенсованому ЦД.

ЯКЩО КУПУЄТЕ В МАГАЗИНІ:

Склад

Уважно вивчайте етикетки — шукайте продукт, у складі якого борошно з низьким ГІ і немає цукру, кукурудзяного сиропу, фруктози.

Спеціалізовані магазини

Обирайте з широкого асортименту низьковуглеводних солодощів БЕЗ цукру та шкідливих компонентів у магазині діабетичних товарів та здорового харчування SaharOK Shop!

Печиво при діабеті: готуємо вдома та обираємо в магазині - 2 изображение

 

Читайте нас в Instagram та Telegram