Низьковуглеводні закуски та снеки. Швидко і просто!

Смачні та корисні варіанти перекусів, які швидко готуються із простих доступних інгредієнтів та швидко потрапляють до списку улюблених страв!

Низьковуглеводні закуски та снеки. Швидко і просто! - изображение

✔️Яблуко із твердим сиром

Наріжте невелике соковите яблуко часточками і покладіть на них шматочки улюбленого сиру: сулугуні, гауда, моцарелла... Такий перекус містить лише 10 грамів вуглеводів. А поєднання білків, жирів та клітковини допомагає швидко вгамувати голод.

✔️Авокадо з цільнозерновим хлібом

Розімніть чверть стиглого авокадо і намажте його на цільнозерновий хліб (заздалегідь підсушити в тостері або духовці). Такий бутерброд містить близько 18 грамів складних (а отже корисних!) вуглеводів, корисні жири та харчові волокна.

✔️Йогурт із огірками

Візьміть склянку натурального йогурту (грецького, наприклад) і додайте тонко нарізані скибочки огірків. Можете приправити на смак спеціями і злегка присолити. Такий «огірковий» йогурт може бути як самостійною стравою, так і використовуватися як соус.

✔️Рол з індичкою

30 грамів тонко нарізаного м'яса індички покладіть на листя салату, додайте трохи свіжого огірка, приправте спеціями і гірчицею, заверніть у рол. У такій закусці лише 3-4 грами вуглеводів.

✔️Сир із ягодами

До 100-150 грамів нежирного сиру додайте кілька жмень свіжих або заморожених ягід (чорниця, полуниця, лохина — будь-які, за смаком) і трохи підсолоджувача (краще натурального!). Такий чудовий десерт містить корисні вуглеводи з ягід (близько 15 грамів), має низьку калорійність і високий вміст білка і корисних нутрієнтів, якими багаті сир і ягоди.

Низьковуглеводні закуски та снеки. Швидко і просто! - 2 изображение

✔️Хрусткі овочі з арахісової пастою

Ідеальною низьковуглеводною основою для такої закуски можна вважати селеру. Розріжте 2 стебла вздовж. Наповніть половинки натуральної арахісової пастою/маслом (2 столових ложки більш ніж достатньо). З цією закускою ви з'їсте лише 9 грамів вуглеводів, але при цьому наситите організм корисними жирами та білком з арахісу, а також харчовими волокнами із селери.

✔️Яйце на зеленій «подушці»

Розріжте 2 яйця, зварених круто, навпіл. Покладіть на «подушку» зі свіжого листя салату або припущеного шпинату. Приправте невеликою кількістю гірчиці або просто злегка посоліть і посипте спеціями. Ситно, корисно, багато білка, корисного холіну і всього 2 грами вуглеводів.

✔️Горіхи

30 грамів хрумких горішків зарядить енергією на кілька годин, хоч і містить невелику кількість вуглеводів. При цьому ви отримуєте гарну порцію харчових волокон, життєво важливих жирних кислот та необхідних білків.

✔️Хумус із хрумким перцем

Візьміть 3-4 столові ложки хумуса (пюре з нуту), наріжте скибочками болгарський перець. Хрумкі смужки перцю вприкуску з хумусом — це всього 13 грамів вуглеводів. Зате скільки користі та смаку!

✔️Помідори з тунцем

100 грамів консервованого у своєму соку тунця розімніть виделкою і покладіть у помідор, з якого попередньо вирізана серединка. Спеції допоможуть посилити смакову різноманітність та насолоду стравою. Як ви розумієте, така закуска містить зовсім мало вуглеводів, але багата білком, фосфором, кальцієм, лікопіном.

НАСОЛОДЖУЙТЕСЬ!

Читайте нас в Instagram: @saharok_journal та Telegram: t.me/saharok_journal