Масло, яке допомагає схуднути та контролювати діабет

Не містить лактози, цукру, глютену, має низький глікемічний індекс та не провокує коливань рівнів цукру крові, не підвищує рівень холестерину, сприяє схудненню та контролю ваги тіла, має неперевершений горіхово-вершковий смак, що збагатить та покращить смак ваших страв — усе це про унікальне та водночас універсальне масло гхі. Варто дізнатися більше!

Масло, яке допомагає схуднути та контролювати діабет - изображение
Топлене масло гхі Lamer

На правах реклами

Масло гхі — відоме також як освітлене або топлене вершкове масло — упродовж багатьох століть використовується в традиційній індійській та близькосхідній кухні. Сьогодні топлене масло (clarified butter) стає все більш популярним та улюбленим серед європейських кулінарів, дієтологів, ендокринологів та нутриціологів, прибічників здорового способу життя та тих, хто прагне довголіття. І не даремно, адже вживання масла гхі в рамках збалансованого раціону має низку переваг:

  • сприяє процесам травлення та регулює роботу кишківника
  • допомагає контролювати рівень цукру крові — підходить до вживання людям із діабетом та порушеннями вуглеводного обміну
  • підходить усім, хто має непереносимість лактози, глютену, не вживає молочних продуктів
  • відповідає потребам спортсменів та тим, хто намагається схуднути, утримувати досягнуті та бажані цифри на вагах
  • дозволене та корисне до вживання під час вагітності та вигодовування
  • чинить протизапальну дію на організм
  • за збалансованого харчування не порушує рівень холестерину, сприяє здоров’ю серця та судин.

Масло, яке допомагає схуднути та контролювати діабет - 2 изображение

Чому масло гхі вартує бути у вашому раціоні?

Здорові жири

Середньоланцюгові жирні кислоти та кон’югована лінолева кислота (CLA) є доведено корисними для здоров’я, а їхній вміст у маслі гхі зумовлює позитивний ефект на функціонування травного тракту, роботу мозку, рівень бадьорості та енергійності.

Вітаміни та антиоксиданти

Як джерело жиророзчинних вітамінів A, D, E, K масло гхі підтримує здоров’я та красу шкіри, кісток та суглобів, підтримує роботу імунної систему, а отже, посилює власні захисні функції організму.

Без лактози та казеїну

Завдяки особливому способу виробництва (повільне та тривале нагрівання дає змогу позбутися твердих частин, якими є молочні білки та цукри — казеїн і лактоза) топлене вершкове є ідеальним вибором при непереносимості лактози або алергії на молочні продукти.

Висока температура димлення

У порівнянні з вершковим маслом та іншими оліями гхі має суттєво вищу температуру димлення – 250℃ – тому є кращим та здоровішим вибором для високотемпературних способів приготування, як-от запікання, смаження, пасерування.

Горіхово-вершковий смак

Унікальний смак, що формується під час пряження (топлення) масла гхі, надає стравам витончений горіховий смак та аромат. Додайте трохи топленого масла до страв із крупів, запечених овочів, змастіть тост із цільнозернового хліба та посипте спеціями — неперевершений смак, тривале насичення та суцільна користь гарантовані.

Масло, яке допомагає схуднути та контролювати діабет - 3 изображение

Масло гхі при діабеті

Що стосується людей з діабетом, то споживання масла гхі — це:

  • ідеальна альтернатива лактозовмісному вершковому маслу
  • низький глікемічний індекс, що не провокує різкого та значного підвищення рівня цукру в крові, тож покращує контроль діабету
  • корисні жири, які покращують чутливість до інсуліну, зменшують рівень запалення та забезпечують швидке та тривале насичення.

Крім перерахованих корисних властивостей та переваг масла гхі для здоров’я кожного та при діабеті зокрема, важливо зазначити, що таке масло має довший термін зберігання, ніж звичайне масло: завдяки видаленню твердих речовин під час виготовлення вого гарно зберігається за кімнатної температури, не псується і не згіркає впродовж кількох місяців.

Розмаїття смаку та користь страв щодня — це просто з маслом гхі від @lamer.ua. Лиш не втрачайте розум, адже смак та аромат так зачаровують, що можна легко забути про високу калорійність і з’їсти понад міру. 

Обирайте найкраще та бережіть здоров’я!