Не можете скинути вагу? 13 причин, чому так може відбуватися

Насправді причин дуже багато, і деякі з них можуть бути зовсім несподіваними. Розглянемо найпоширеніші з них.

Не можете скинути вагу? 13 причин, чому так може відбуватися - изображение

Порушення графіка сну

Тривалість сну, що перевищує або нижча за рекомендовану (6-8 годин на добу), може бути пов'язана зі збільшенням ваги. Це асоціюється з тим, що при порушенні графіка сну в організмі виробляються гормони, які контролюють ваш апетит і відчуття насичення.

Вживання недостатньої кількості води

Вода взагалі не містить калорій, тому вона втамовує спрагу, і при цьому не варто турбуватися про збільшення ваги. Якщо ж ви п'єте недостатньо води, більше шансів того, що ви будете зловживати солодкими газованими напоями, соками або кавовими напоями, які сприяють збільшенню ваги.

Занадто довгі перерви між прийомами їжі

Якщо між прийомами їжі у вас занадто довгі проміжки, метаболізм сповільнюється і організм не може повноцінно спалювати всі калорії, що надходять під час наступного прийому їжі. Спробуйте їсти частіше і меншими порціями.

Дуже часті перекуси

Навіть так звані легкі страви (якими люди часто перебивають апетит) можуть містити більше калорій, ніж ви вважаєте.

Малорухливий спосіб життя

Якщо більшу частину часу ви сидите, ваш організм може втратити здатність розпізнавати, коли ви переїли. Це, своєю чергою, сприяє ожирінню.

Щільні перекуси після тренування

Фізичні вправи — чудовий спосіб схуднути — вони допомагають спалювати калорії та нарощувати м'язову масу. Але якщо ви будете насолоджуватися гарним обідом або солодким смузі після кожного тренування, тоді всі ваші старання можуть бути марними.

Зловживання алкоголем

Алкогольні напої містять досить багато калорій. Тому, якщо ви захоплюєтеся алкогольними коктейлями чи іншими спиртними напоями, це підвищує ваші шанси набрати зайву вагу.

Стрес

При моральному перенапруженні та інших стресових ситуаціях більше шансів вживати нездорову висококалорійну їжу нібито з метою заспокоєння.

Швидкі рішення щодо вибору їжі

Необхідно планувати свій раціон, щоб у вас не було спокуси з'їсти щось не дуже корисне для свого організму. Фаст-фуд, солодкі закуски або газовані напої — все це продукти, які лише сприяють збільшенню ваги і майже не містять поживних речовин.

Зниження функції щитоподібної залози

За недостатньої функції щитоподібної залози метаболізм сповільнюється, що сприяє ожирінню. Крім того, при цьому порушенні в організмі збільшується накопичення рідини.

Вагітність

Збільшення ваги під час вагітності — цілком нормально і навіть добре. Просто надавайте перевагу здоровому харчуванню (фрукти, овочі, злаки, білкова їжа), корисному для вас і майбутньої дитини.

Вживання певних препаратів

Деякі лікарські засоби, наприклад, стероїди, можуть змінити метаболізм і викликати відчуття голоду. Це призводить до переїдання та ожиріння. Те ж саме стосується постійного передозування інсуліном. Навіть антигістамінні засоби, які використовуються в разі алергії, можуть спричинити збільшення ваги. Вони знижують кількість хімічної речовини в організмі, що контролює апетит.

Менопауза

Після настання цього періоду у жінок, як правило, спостерігається збільшення ваги. Це пов'язано з гормональними змінами, які відбуваються після настання менопаузи.


Читайте також:

Чому постійно хочеться їсти?

П'ять найкращих дієт при діабеті

Чим корисна клітковина та як додати її до свого раціону?

 

Ми в Instagram та Telegram