Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий»

Пропонуємо ТОП-7 кінокартин так чи інакше пов'язаних із діабетом.

Приємного перегляду!

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - изображение

«Мережа» (The Net, 1995)

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - 2 изображение

Хоча фільм доволі старий (далекого 1995 р.), і трохи смішно та якось зворушливо дивитися на всі ці старенькі комп'ютери, дискети та мобільні телефони розміром із цеглину. Та все ж головна ідея фільму — управління світом за допомогою комп'ютерних технологій та інтернету — актуальна як ніколи. Тема діабету згадується мимохідь. Але від фільму точно отримаєте задоволення!

«Ціна зради» (Derailed, 2005)

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - 3 изображение

Кожен ранок Чарльза схожий на попередній. Він цілує дружину, сідає на потяг до Мангеттена і їде на не дуже цікаву роботу, щоб оплачувати лікування доньки (якраз у неї діабет). Усе начебто нічого, поки одного ранку Чарльз не зустрічає Люсінду... Не будемо переповідати весь сюжет. Фільм вартий того, щоб його подивитися. Розв'язка вас здивує.

«Шалені гроші» (Mad Money, 2008)

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - 4 изображение

У центрі сюжету історія домогосподарки Бріджит, яка після звільнення чоловіка змушена влаштуватися на роботу прибиральницею у Федеральний резервний банк. Щоб розрахуватися з боргами, Бріджит, заручившись підтримкою ще 2-х співробітниць банку, в однієї з яких цукровий діабет 1 типу (Кеті Холмс), замишляє зухвале пограбування. Знову таки торкнулися наболілої для всіх діабетиків теми, що будь-яка людина зі шприцем у кишені обов'язково є наркоманом.

«Пам'ятай» (Memento, 2000)

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - 5 изображение

Леонард Шелбі вишукано і дорого одягнений, їздить на новенькому «Ягуарі», але проживає в дешевих мотелях. Його мета в житті — знайти вбивцю своєї дружини. Його проблема — рідкісна форма амнезії (втрата короткої пам'яті). Пам'ятаючи все до вбивства, він не пам'ятає, що було 15 хвилин тому... Для тих, хто любить кіно, яке тримає у напрузі від початку до самого кінця.

У кого діабет — не скажемо. Дивіться самі!

«Кімната страху» (Panic Room, 2002)

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - 6 изображение

Після розлучення з чоловіком Мег разом зі своєю донькою Сарою, в якої діабет 1 типу, переїжджають в новий будинок, що раніше належав одному мільйонерові. Крім усього іншого, будинок обладнаний так званою «панічною кімнатою», в якій можна сховатися, у разі пограбування тощо. Після того як двері зі сталі зачиняться, потрапити до кімнати стає неможливо. Звісно, лиходії не змусили себе чекати... Коли мати з донькою потрапляють до кімнати, у Сари починається напад гіпоглікемії.

«СПЛІТ» (Split, 2016) 16+

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - 7 изображение

Спліт — це не ім'я і не прізвисько головного героя. Спліт — буквально означає розщеплення. У тілі Кевіна уживається 23 особистості: педантичний Денніс, жінка Патрісія, що страждає на ОКР, модельєр-гомосексуал Баррі, 9-ти річний хлопчик Гедвіг та інші... Одна з особистостей скаржиться, що тільки в неї цукровий діабет, і навіть коле собі інсулін, тоді як решта — здорові. Але незабаром має з'явитися ще одна, 24-та субособистість — Звір, яка вважає себе надлюдиною...

Обмеження за віком 16+

«Пурпурові серця» (Purple Hearts, 2022)

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий» - 8 изображение

«Пурпурові серця» — новий фільм на Netflix — розповідає історію молодої жінки на ім'я Кессі, яка працює офіціанткою та намагається досягти успіху в музичній індустрії. У Кессі діагностували діабет 1-го типу шість місяців тому, і вона намагається дозволити собі витрати на лікування діабету, вдаючись до екстремальних заходів, щоб отримати доступ до необхідних засобів та ліків для лікування діабету.

Хоча за своєю суттю цей фільм є історією кохання, діабет Кессі та її неймовірна боротьба з системою охорони здоров'я в Америці є основним сюжетом фільму. 


Читайте також:

Що буде, якщо ви відмовитеся від інсуліну при діабеті?

Як діабет впливає на сон і що з цим робити?

Низьковуглеводні закуски та снеки. Швидко і просто!

 

Ми в Instagram та Telegram