ДІАБЕТ: 7 ГОЛОВНИХ ПОМИЛОК ПРИ ВИМІРЮВАННІ ЦУКРУ В КРОВІ

При діабеті важливо регулярно моніторити свій рівень цукру в крові. Для того, щоб розуміти, як та чи інша їжа, фізичні навантаження та ваш спосіб життя впливають на криву ваших цукрів, оцінити коректність підібраних доз інсуліну. Це допоможе уникнути серйозних коливань рівня ЦК і розвитку ускладнень.

ДІАБЕТ: 7 ГОЛОВНИХ ПОМИЛОК ПРИ ВИМІРЮВАННІ ЦУКРУ В КРОВІ - изображение

Ось 7 найчастіших помилок під час вимірювання цукру в крові, яких слід уникати задля отримання точного результату:

1. ПОСТПРАНДІАЛЬНА ГЛЮКОЗА

При перевірці рівня цукру в крові через дві години після прийому їжі починайте відлік часу після того, як ви ПОЧАЛИ їсти, а не після завершення прийому їжі.

2. ЧАС УКОЛУ

Для більш точного результату робіть аналіз у різний час протягом дня, оскільки багато екологічних і фізіологічних чинників змінюються з часом.

3. МІСЦЯ ПРОКОЛУ

Відмовтеся від «фаворитів». Використовуйте всі пальці по черзі під час вимірювання ЦК. Подушечки пальців проколюйте з усіх боків — зліва, справа, посередині. Не забувайте про альтернативні місця, наприклад, долоні — області під великим пальцем і під мізинцем.

4. ОДИН УКОЛ=ОДНА ГОЛКА!

Розуміємо, що майже НІХТО так не робить. З метою економії одну й ту саму голку часто використовують 5-6-10 і більше разів. АЛЕ здоров'я понад усе! Адже крім болісних відчуттів, використання однієї й тієї самої голки тривалий період багаторазово збільшує ймовірність зараження. Ідеально викинути голку одразу після уколу з дотриманням належних заходів безпеки.

5. ГЛИБИНА ГОЛКИ

Пристрої для проколювання, що використовуються для тесту, постачаються з регульованою глибиною голки, яку можна змінити залежно від товщини шкіри на ваших пальцях. Переконайтеся, що голка встановлена між 3-4, щоб забезпечити правильний укол.

6. САНІТАРНА ОБРОБКА

Перед проведенням тесту продезінфікуйте руки, щоб переконатися в чистоті та відсутності інфекції. Але не поспішайте колоти відразу ж, щойно ви продезінфікували палець спиртом! Зачекайте, поки спирт випарується з поверхні шкіри.

7. РІЗНИЦЯ У РІВНІ ЦУКРУ

Існує прийнятна різниця між показаннями глюкометра та лабораторним аналізом рівня ЦК. Тому, навіть якщо після дотримання всіх можливих норм, є різниця в показаннях, не панікуйте.

***Джерело: ndtv.com
 

Читайте нас в Instagram: @saharok_journal та Telegram: t.me/saharok_journal 

 

#SaharOKSchool#WDD2022