Чому хочеться з'їсти солодкого?

Чому хочеться з'їсти солодкого? - изображение

Мене часто запитують, які причини постійного бажання з‘їсти щось солодке?

Надмірну тягу до солодкого нерідко вважають шкідливою звичкою, рекомендуючи утримуватися від такої їжі або замінювати її на корисні страви.

Однак причиною може бути нестача тих чи інших корисних речовин. Таким чином, не заповнивши дефіцит, людина не припинить хотіти солодкого і змучить себе спробами утриматися від поїдання калорійних десертів.

Розглянемо декілька з них:

✅Дефіцит хрому. Додавайте до раціону продукти, багаті на хром: зелену квасолю, броколі, зелень, тунець, салат, виноград.

✅Дефіцит магнію. Викликає безсоння, підвищену дратівливість, підвищує артеріальний тиск. Магній міститься у квасолі, насінні, горіхах, овочах з темним листям.

✅Дисбаланс у кишківнику. В цьому разі бажано додати у раціон природні пробіотики — кисломолочні продукти, кефір і ферментовані продукти.

✅Нестача відпочинку і сну

✅Передменструальний синдром

✅Депресія

✅Психологічна залежність. Звичка «заїдати стрес» і піднімати настрій солодким може перерости у залежність. У цьому разі варто поступово перебудувати режим харчування — визначити джерела цукру у раціоні, поступово зменшити їх кількість і замінити шкідливі солодощі на корисні — солодкі фрукти та ягоди.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!

@trompinska_ira

Чому хочеться з'їсти солодкого? - 2 изображение

Чому хочеться з'їсти солодкого? - 3 изображение

Коментарі (0)

Ви не авторизовані

Маркери ЦД 1 типу

Сьогодні поговоримо про маркери, які вказують на високу вірогідність розвитку ЦД 1 типу. Виділяють такі маркери: ✅Імунологічні...

Чи потрібна щорічна госпіталізація дитині з ЦД?

Мене часто запитують батьки стосовно щорічної планової госпіталізації в стаціонарі. Враховуючи реалії нашого сьогодення...

Що важливо відмічати в щоденнику самоконтроля?

Мене часто запитують, чи потрібно вести щоденник самоконтролю? Щоденник самоконтролю допомагає як самому пацієнту...

СОЛОДОЩІ: негативні наслідки для організму

Надмірне вживання солодкого не є безпосередньою причиною виникнення ЦД 1 типу. Але, якщо їсти багато солодкого та...