Чому СЕО компанії, що створила ChatGPT, приймає метформін?

Генеральний директор OpenAI — компанії, що займається розробкою ChatGPT — Сем Альтман (Sam Altman), приймає метформін, щоби жити довше.

Що це: «чудодійні ліки» чи модний тренд?

Читайте далі, щоб дізнатися більше.

Чому СЕО компанії, що створила ChatGPT, приймає метформін? - изображение

Про те, як він слідкує за своїм здоров'ям, СЕО компанії OpenAI — Сем Альтман, писав у своєму блозі кілька років тому.

Він намагається дотримуватися здорового харчуванням, зокрема, уникає вживання цукру та гострого, регулярно займається спортом, дотримується режиму сну, приймає вітаміни та... метформін.

Ні, у нього немає діабету (принаймні нам про це нічого не відомо). 

Альтман приймає ліки від діабету, як частину своєї антивікової програми.

Метформін — відомий цукрознижувальний препарат, який, зазвичай призначають пацієнтам із цукровим діабетом 2 типу та переддіабетом для покращення контролю глікемії. 

Окрім Альтмана, інші «біохакери» Кремнієвої долини також «підсіли» на дешеві «чудодійні ліки», сподіваючись, що це допоможе їм жити довше. Про це повідомляє Business Insider.

Чому виник такий тренд?

Все більше лікарів і науковців припускають, що цей препарат, може зробити більше, ніж допомогти пацієнтам із ЦД підтримувати оптимальний рівень цукру в крові і скинути зайві кілограми.

Деякі дослідження припускають, що метформін може допомогти притупити наслідки старіння, запобігаючи розвитку раку, деменції і втраті зору у людей похилого віку.

Проте, більшість із них містять формулювання на зразок: «докази є непереконливими» або «необхідне проведення додаткових досліджень». До того ж майже всі докази користі метформіну для людей були отримані на пацієнтах з діабетом 2 типу, а не на тих, хто має нормальний рівень цукру в крові.

Тож, допоки немає чітких доказів, експерти радять людям бути обережними з метформіном для боротьби зі старінням. Адже це не чарівна пігулка!

 

***Джерело: businessinsider.com


Читайте також:

Новий метод лікування діабету 1 типу отримав дозвіл FDA на початок клінічних випробувань

Apple розробляє глюкометр для Apple Watch: Що нам відомо

Дозвіл FDA розширює технологічні можливості для лікування діабету

 

Ми в Instagram та Telegram