Чи можна запобігти розвитку ЦД2, якщо входиш в групу ризику?

Чи можна запобігти розвитку ЦД2, якщо входиш в групу ризику? - изображение

Лікар повідомив, що ви входите в групу ризику з розвитку цукрового діабету 2 типу? Або навіть виніс вердикт — переддіабет? Це ще не привід, щоб впадати у відчай. Головне — вчасно реагувати на проблему.

Якщо ми говоримо про діабет, то 90% людей мають саме цукровий діабет 2-го типу. При цьому захворюванні інсулін, що виробляється підшлунковою залозою, перестає сприйматися тканинами організму і не бере участі в розщепленні глюкози.

Ризик захворіти на цукровий діабет 2-го типу збільшується в 2 рази при наявності ожиріння I ступеня, в 5 разів — при ожирінні II ступеня і більш ніж в 10 разів — при наявності III ступеня ожиріння. Більше 80% пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу страждають ожирінням різного ступеня. Саме тому, усім людям із надлишковою вагою і ожирінням варто пройти обстеження на предмет діабету.

Якщо у вас є родичі, які страждають на діабет, зайвої ваги вам краще не набирати!

Логічно припустити, що якщо зайва вага збільшує ризик розвитку діабету, то зниження ваги цей ризик зменшує. І це дійсно так! Зниження ваги всього на 5% від вихідного рівня вже зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2-го типу. Однак знижувати вагу теж треба з розумом.

Харчуйтеся правильно. Ні в якому разі не сідайте ні на які ''екзотичні дієти''. Ви ризикуєте втратити цінні вітаміни, мікроелементи, що НЕ буде корисним для організму.

Звертаю вашу увагу, що якщо хтось із ваших родичів старшого віку має надлишкову вагу, артеріальну гіпертензію, то обов'язково перевірте їй/йому цукор крові! Він може бути вже вищим норми, а людина навіть не буде про це здогадуватись. Бо більшість ходить із цукром крові 7.0 ммоль/л і немає жодних відчуттів.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Залишились запитання? Пишіть у коментарях!  

З повагою, @doctor_kryvoviaz

Чи можна запобігти розвитку ЦД2, якщо входиш в групу ризику? - 2 изображение

Медичний центр Achilles, м. Вінниця, вул. Зодчих 9,  

тел.: (063) 50-60-400, (068) 50-60-400

Офіційний сайт: achilles.org.ua

Коментарі (0)

Ви не авторизовані

СПЕКА І ДІАБЕТ: ТИПОВІ ПРОБЛЕМИ І ЇХ ВИРІШЕННЯ

Літо може таїти в собі деякі небезпеки для людей з діабетом. Але як то кажуть – хто попереджений, той озброєний! ✅ Псування...

ЧИ МОЖЕ ГЛЮКОМЕТР «БРЕХАТИ»?

Можливі причини некоректних показань глюкометра: ⠀ ✅ Брудні або вологі руки. ✅ Прострочені тест-смужки або порушення...

Чи можна запобігти розвитку ЦД2, якщо входиш в групу ризику?

Лікар повідомив, що ви входите в групу ризику з розвитку цукрового діабету 2 типу? Або навіть виніс вердикт — переддіабет?...

СТРЕС ТА КОРТИЗОЛ

Кожен з нас щодня піддається стресу: стрічка новин, сигнали тривоги, недосип, не завжди правильне харчування. Все це...