Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий»

Зустрічайте зірок спорту та шоу-бізнесу з цукровим діабетом 1-го типу, які надихають мільйони людей по всьому світу своєю впевненістю, зухвалістю та волею до щасливого життя, незважаючи ні на що!

Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий» - изображение

Нік Джонас (Nick Jonas)

Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий» - 2 изображение

@nickjonas

Співак, актор і композитор — Нік Джонас, не приховує свого діагнозу. Ба більше, зірка бере активну участь у підвищенні інформованості про діабет у світі, співпрацює з відомими діабет-компаніями, займається благодійністю.

У 2015 Нік Джонас став співзасновником некомерційного проєкту Beyond Type 1 — найбільшого діабет-майданчика з багатотисячною аудиторією.

Співак є бренд-амбасадором компанії Dexcom — розробника популярного безперервного моніторинга рівня цукру в крові (CGM). Нещодавно він знявся в рекламі нового CGM Dexcom G7 з метою підвищення обізнаності людей із ЦД про сучасні технології для кращого контролю захворювання.

«У кожної людини з діабетом є своя унікальна і глибоко особиста «подорож», щоб з'ясувати, що для неї працює. Я намагаюся відкрито говорити про те, що працює для мене, щоб показати, що можна прожити своє найкраще життя!»

Ліла Мосс (Lila Moss)

Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий» - 3 изображение

@lilamoss

Донька британської супермоделі та акторки Кейт Мосс — Ліла Мосс, ніколи особливо не афішувала свій діабет (ЦД 1 типу), лише раз мимохідь згадавши про нього в одному з інтерв'ю. Поки на показі мод у Мілані Ліла не вийшла на подіум у купальнику і... з Омніподом (бездротова інсулінова помпа) на стегні, абсолютно не приховуючи своєї особливості.

Цей вчинок, скоріш за все, навіть ненавмисний, надихнув багатьох людей із таким самим діагнозом по всьому світу!

«Дякуємо, що показали свій Omnipod! Ви є чудовим прикладом для наслідування для всіх дітей, які живуть з ЦД1 і можуть соромитися свого маленького пристрою. Таким чином, вони можуть дізнатися, що вони все ще можуть бути прекрасними і мати чудову кар'єру, незважаючи на життя з хронічним захворюванням. Ваша мужність вражає! Дякую тобі, Ліла!» (коментар в інстаграм Ліли Мосс)

Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий» - 4 изображение

Начо Фернандес (Nacho Fernandez)

Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий» - 5 изображение

@nachofdez90

Зірка іспанського футболу — Начо Фернандес, захворів на цукровий діабет 1 типу у віці 12 років. Вже тоді лікарі говорили про неможливість побудувати кар'єру професійного футболіста, яка була мрією Начо. Проте, завдяки наполегливості та прагненню, Фернандесу вдалося втілити свою мрію і стати гравцем одного з найвідоміших футбольних клубів світу — «Реал Мадрид».

«Я знаю, що діабет зі мною до кінця життя. Хоча... можливо колись винайдуть якісь ліки, чи не так? Утім, я вже звик. Іноді здається, що поруч зі мною завжди бродить напарник. Але й від нього можна відпочивати... Якщо у футболі перерва, я катаюся на велосипеді, займаюся дуатлоном і тріатлоном. Діабет не заважає мені робити те, що я люблю».

Сем Телбот (Sam Talbot)

Зірки з діабетом, які надихають команду «Мій цукровий» - 6 изображение

@chefsamtalbot

Американський шеф-кухар Сем Телбот, відомий участю в другому сезоні телевізійного шоу «Топ шеф-кухар» («Top Chef»), живе з ЦД1 з 12-річного віку.

Сем приймає активну участь у наданні допомоги в пошуку нових методів лікування цукрового діабету і займається благодійністю.

Також він є автором кулінарної книги «Солодке життя: Діабет без кордонів» («The Sweet Life: Diabetes without Boundaries»), у якій представлено 75 корисних рецептів та поради з боротьби з діабетом, як його особисті, так і знаменитостей, як-от Голлі Беррі та Томмі Лі.

«Діабет — це немов мій спосіб життя, а не перешкода на моєму шляху. Це «лінзи», крізь які я дивлюся на навколишній світ. І я хочу донести свій досвід іншим людям, які цього потребують».

 

А хто надихає і мотивує вас? Діліться в коментарях!


Читайте також:

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції «Мій цукровий»

Чому СЕО компанії, що створила ChatGPT, приймає метформін?

Книги про діабет, які варто прочитати

 

Ми в Instagram та Telegram