Який алкоголь найкраще підходить діабетикам? Як правильно пити - інструкція по вживанню і впливу алкоголя при діабеті!

Любите випити склянку пива або навіть дві після довгого робочого дня?

Або келих шампанського, щоб відсвяткувати хороші новини? Вживання алкоголю є частиною багатьох культур і, в залежності від вашого ставлення до нього, може бути одним із задоволень у житті ... або ж проблемою.

 

Який алкоголь найкраще підходить діабетикам? Як правильно пити - інструкція по вживанню і впливу алкоголя при діабеті! - изображение

Багато людей з діабетом вживають алкоголь і немає необхідності відмовлятися від нього, якщо ви цього не хочете. Є у вас діабет чи ні, згідно з рекомендаціями фахівців, нормою є 2-3 порції алкоголю на день для жінок і 3 - 4 - для чоловіків. Одним з наслідків прийому алкоголю для людей з діабетом є гіпоглікемія (низький рівень глюкози в крові). Вживання алкоголю робить її більш імовірною, так що наступні поради допоможуть зменшити ймовірність різкого зниження рівня цукру і забезпечать вам безпеку під час прийняття алкоголю:

Який алкоголь найкраще підходить діабетикам? Як правильно пити - інструкція по вживанню і впливу алкоголя при діабеті! - 2 изображение                                                                                                                                                                                                                                                                                       

- Необхідно щось поїсти перед / в той час, як ви п'єте алкоголь. Пити на порожній шлунок означає, що алкоголь буде поглинений у кров дуже швидко.

- Якщо ви п'єте більше, ніж кілька напоїв протягом вечора, велика ймовірність підвищення ризику гіпоглікемії протягом всієї ночі і наступного дня теж, так як ваша печінка продовжуватиме позбавлятися від алкоголю. Багато хто радить  перед сном перекусити продуктами з високим вмістом крохмалю, такими як каші або тости, щоб допомогти мінімізувати ризик.

- Уникайте напоїв з низьким вмістом цукру (іноді їх називають "діабетичні"). Хоча вони і містять менше цукру, але кількість алкоголю, як правило, набагато вище.

- Слабоалкогольні вина найчастіше містять більше цукру, ніж звичайні, так що якщо ви вибираєте ці напої, просто обмежтеся 1-2 склянками.

- Пам'ятайте, що ті, хто знаходяться навколо вас, можуть запросто прийняти напад гіпоглікемії за звичайний стан сп'яніння, так як, на жаль, багато з "симптомів" ідентичні! Заздалегідь попередьте, що у вас діабет і яка допомога вам може знадобиться, якщо трапиться напад. Крім того, переконайтеся, що у вас є розпізнавальні знаки, що у вас діабет - медичне намисто або браслет.

                        Який алкоголь найкраще підходить діабетикам? Як правильно пити - інструкція по вживанню і впливу алкоголя при діабеті! - 3 изображение

Алкоголізм

Так що ж перетворює задоволення і насолоду від вживання алкоголю в алкогольну залежність? Алкоголізм характеризується принаймні трьома з таких ознак за більш ніж 12-місячний період:

- Необхідність помітно збільшувати кількість алкоголю для досягнення бажаного ефекту; або помітне зниження ефекту при тривалому використанні одного і того ж кількості алкоголю

- Вживання алкоголю для полегшення або уникнення абстинентного синдрому

- Випивання у великих кількостях або протягом більш тривалого періоду, ніж передбачалося

- Постійне бажання або неодноразові безуспішні спроби скоротити або контролювати вживання алкоголю

- Зменшення або повна відмова від важливої соціальної, професійної чи рекреаційної діяльності через пияцтво

- Багато часу витрачається на діяльність, необхідну для одержання, використання або реабілітації від наслідків вживання алкоголю

- Вживання алкоголю, незважаючи на усвідомлення постійних або періодичних фізичних або психологічних проблем, які можуть бути викликані або поглиблюються випиванням

Залежність від алкоголю є надзвичайно поширеним явищем. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, налічується 140 мільйонів людей з алкоголізмом в усьому світі. Біологічні причини повністю не зрозумілі, але психологічні і соціальні чинники, такі як сімейний анамнез, труднощі психічного здоров'я, довкілля, стрес, стать, вік і приналежність до тієї чи іншої етнічної групи - все це може вплинути на ризик розвитку залежності від алкоголю.

Коментарі (18)

Ви не авторизовані

  • у

    Прочитал с интересом. Но не нашел ни слова про взаимодействие алкоголя с глюкофажем. Может, плохо искал?
  • Кузяма Кузнецов

    это норма, что я ничего не понял??
  • Інна Атаманчук

    згідно з рекомендаціями фахівців, нормою

    Інна Атаманчук reply Інна Атаманчук

    норма на алкоголь в день? Можливо, ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ, а виглядає так, ніби його РЕКОМЕНДУЮТЬ

    Татьяна Авраменко reply Інна Атаманчук

    ))) нет-нет... рекомендовать такое точно не стоит!

    Константин Вишняков reply Татьяна Авраменко

    Я чет не понял. Вот меня до диабета не тянуло пить и зас не тянет.
    Лежал в больнице .. там был такой кадр.. 4ый раз с реанимации приезжал.. со мной в палате лежал.
    Пр кольно, да.
    Только к чему это всё?

    Украинскии не знаю, такие статьи не поддерживаю.

    Журнал СахарОК reply Інна Атаманчук

    норма - це якшо вже пити, то не б1льше це1 норми)