Як поєднувати діабет і роботу? 6 корисних лайфхаків

Робота є невід'ємною частиною нашого життя, але для людей з діабетом поєднання трудової зайнятості зі своїм захворюванням може виявитися непростим завданням.

Керування діабетом вимагає правильного харчування, регулярного прийому лікарських засобів і вимірювання рівня цукру в крові, відпочинку, фізичної активності... Усе це в поєднанні з робочими обов'язками, відрядженнями та іншими нюансами трудової зайнятості може бути пов'язано з високим рівнем стресу, який призводить до подальших ускладнень.

Як поєднувати діабет і роботу? 6 корисних лайфхаків - изображение

Управління діабетом має бути частиною вашого повсякденного життя і не повинно заважати роботі. Якщо правильно збалансувати свій робочий графік із заходами з управління цукровим діабетом, ви зможете цілком успішно і без особливих труднощів справлятися на роботі.


Не пропускайте сніданок

Люди з напруженим графіком роботи часто економлять час, пропускаючи сніданок. Але при діабеті це неприпустимо! Адже вживання здорової та поживної їжі на сніданок допомагає регулювати рівень цукру в крові впродовж решти дня і є вкрай необхідним для управління діабетом. Тож почніть свій день з вівсянки зі знежиреним молоком і фруктами. Такий сніданок багатий клітковиною, вітамінами та мінералами, так необхідними для нашого організму.

Обирайте правильні перекуси

При управлінні діабетом також дуже важливо робити перекуси між основними прийомами їжі. Це допомагає підтримувати нормальний рівень глюкози в крові та отримувати енергію, так необхідну на роботі. Вибирайте в якості закусок такі продукти, як сирі овочі (селера, спаржа або морква), нежирний йогурт без цукру або жменю горіхів, цільнозернові крекери з натуральним арахісовим маслом або арахісом.

Ще більше ідей корисних перекусів при діабеті ТУТ

Підтримуйте належний рівень фізичної активності

Фізична активність є невід'ємною частиною контролю діабету. Однак напружений   робочий графік може ускладнити походи до спортзалу. Отже, вам необхідно шукати будь-які способи підтримання достатнього рівня фізичної активності. Ходьба по кабінету під час телефонної розмови, невелика прогулянка під час обідньої перерви, підйом на потрібний поверх сходами замість ліфту тощо.

Завжди будьте готові до гіпоглікемії!

Якщо ви застрягли на зборах і тривалий час не їли, ймовірність гіпоглікемії підвищується. Щоб уникнути будь-яких ускладнень, завжди потрібно бути підготовленим. Постійно носіть із собою гель/таблетки глюкози, стіки цукру або льодяники на випадок зниження рівня цукру в крові.

Регулярно моніторте рівень глюкози в крові

Якщо ви часто буваєте у відрядженнях або на тривалих зборах, найгірше, що може трапитися — це раптове зниження рівня глюкози в крові. Щоб уникнути таких випадків, необхідно регулярно перевіряти рівень цукру в крові. Це дає змогу своєчасно реагувати навіть на незначні відхилення, які можуть згодом обернутися чималою проблемою.

Безперервний моніторинг глюкози (CGM) — це сучасна технологія, яка допоможе вам відслідковувати рівень цукру в крові в режимі реального часу 24/7.

Намагайтеся уникати стресу

Розуміємо, це може бути складно зробити у сучасних реалійях (майже неможливо!) І все ж. Стрес — це надзвичайно важливий фактор, на який слід зважати під час управління діабетом. Гормони стресу безпосередньо впливають на рівень цукру в крові (підвищують його). Тому напружена робота в обов'язковому порядку потребує заходів зі зменшення стресу. У нелегкій ситуації спробуйте глибоко подихати або помедитувати кілька хвилин. Це допоможе незначно розслабитися та зняти стрес. За необхідності зверніться до спеціаліста (психолога-консультанта).


Читайте також:

Низьковуглеводні закуски та снеки. Швидко і просто!

Що завжди потрібно мати з собою людині з діабетом?

Огляд провідних систем CGM
 

Ми в Instagram та Telegram