Встановлення сенсора FreeStyle Libre: ЛАЙФХАКИ

Дотримуйтеся наступних правил для вдалого встановлення сенсора FreeStyle Libre.

Встановлення сенсора FreeStyle Libre: ЛАЙФХАКИ - изображение

Автор статті — Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles, з більш ніж 10-річним досвідом роботи.

Instagram: @doctor_kryvoviaz


#1.

Встановлення сенсора проводити на рівних стабільних цукрах від 4.0 ммоль/л до 9.0 ммоль/л. Не встановлювати на тлі зростання або падіння цукру крові, на тлі гіперглікемії. При встановленні сенсора на високих цукрах, надалі, він може показувати значно вищі значення глікемії, ніж будуть за глюкометром. 

#2.

Протягом однієї години, коли сенсор самокалібрується — не їсти, не займатися фізичною активністю. Для дітей рекомендую протягом цієї години дивитися мультфільми, малювати тощо, тобто, не бігати. 

#3.

Перші дві доби після встановлення значення сенсора можуть бути нижчими, ніж за глюкометром. Як правило, до кінця другої доби показники вирівнюються. 

#4.

Якщо під час встановлення сенсора потрапили в судину, то необхідно в отвір на поверхні сенсора повільно капати перекис водню. Беремо шприц 5.0 мл, набираємо перекис водню, знімаємо голку і поступово капаємо весь об'єм в отвір сенсора. 

#5.

Якщо встановлення сенсора пройшло не зовсім вдало (турбує біль, на екрані рідера тривалий час показує «Low» за нормальних значень цукру), то протягом перших двох годин можна виконати його перевстановлення. Для цього завжди зберігайте установник, який залишився після встановлення сенсора. 

Детальне відео з перевстановлення сенсора можна знайти в YouTube.


Читайте також:

7 правил для точної роботи CGM

Огляд провідних систем CGM

FreeStyle Libre 3: Що потрібно знати про сенсор нового покоління
 

Ми в Instagram та Telegram