Vivi Cap: контейнер для зберігання інсуліну, що працює без підзарядки

Вплив екстремального холоду або спеки може призвести до псування інсуліну за дуже короткий час із втратою цукрознижувальної ефективності.

Vivi Cap від TempraMed захищає інсулін, що використовується, від потенційного температурного пошкодження 24/7/365 днів на рік без підзарядки, зменшуючи ризик використання зіпсованого інсуліну.

Vivi Cap: контейнер для зберігання інсуліну, що працює без підзарядки - изображение

Інсулін — це білок, який псується і руйнується за неправильних температурних умов.

З моменту виготовлення до моменту використання інсулін необхідно зберігати при температурі від 4° до 8°С. Під час використання інсулін зберігається протягом 28-30 днів при кімнатній температурі (до 25°С) і не повинен замерзати.

Введення інсуліну, який зруйнувався під впливом часу або температури, призводить до поганого контролю рівня цукру в крові та до збільшення дозування, а іноді й до виникнення критичних станів (ДКА при діабеті 1 типу), що потребують госпіталізації.

Температура зберігання інсуліну: Що потрібно знати

Що таке Vivi Cap?

Vivi Cap — це простий у використанні багаторазовий ковпачок/контейнер для інсулінових шприц-ручок, який зберігає інсулін при безпечній температурі 24 години на добу 7 днів на тиждень 365 днів на рік. Він дуже компактний та легко поміститься у вашій сумочці або кишені: вага пристрою лише 70 грамів, довжина — 90 мм, діаметр — 30 мм. Vivi Cap не вимагає ніякої активації і працює в будь-який час, просто замінюючи існуючий ковпачок ручки.

Продукт зареєстрований FDA та має маркування CE.

Vivi Cap складається з таких компонентів:

  • Зовнішній пластиковий чохол та внутрішній пластиковий адаптер, який підходить до типу ручки
  • Термоізоляція, що знаходиться між зовнішнім пластиковим чохлом і внутрішнім пластиковим адаптером — той самий спеціальний ізоляційний матеріал, що використовується в космічній галузі, який лежить в основі нових кавових чашок з терморегулятором від Starbucks!
  • Внутрішнє наповнення виготовлене з теплопоглинаючого шару під назвою Phase Change Material, який є нетоксичним і незаймистим, і широко використовується в «зеленому будівництві»
  • Первинна (не перезаряджається) батарея, вимикач, а також зелений/червоний індикатор і датчик температури

Як працює Vivi Cap?

Все, що вам потрібно зробити, це використовувати ковпачок Vivi замість ковпачка вашої одноразової інсулінової шприц-ручці, і він буде зберігати ваш інсулін при стабільній температурі протягом багатьох років без електрики, води, зарядки акумулятора або охолодження. 

Vivi Cap підтримує оптимальну температуру препарату в шприц-ручці протягом щонайменше 12 годин навіть при постійній температурі навколишнього середовища до 40 °C, коли пристрій знаходиться у вашій сумочці. Але він також убереже ваш інсулін від заморожування.

Регулювання температури є пасивним і поєднує спеціальну ізоляцію з «самовідновлюваним» теплопоглинаючим матеріалом. Це дозволяє пристрою працювати роками, не вимагаючи від користувача жодної уваги чи догляду.

Пристрій оснащений індикатором підтримки температури, який світиться зеленим або червоним кольором. Для перевірки натисніть кнопку на кінчику ковпачка і спостерігайте за цим світловим індикатором.

Коли ви закінчите використовувати ручку, просто вставте нову в ковпачок.

Vivi Cap працює без електрики, підзарядки акумулятора та охолодження!

Індикатор температури інсуліну

Аби переконатися, що контейнер забезпечує потрібну температуру — натисніть індикаторну кнопку на корпусі контейнера.

Якщо індикатор:

  • зелений — температура зберігання інсуліну правильна
  • червоний — помістіть пристрій при температурі навколишнього середовища нижче 26°С

Для правильної роботи пристрою необхідно близько 5 годин знаходитися при температурі навколишнього середовища нижче 26°С.

Догляд

Ви можете очистити зовнішню і внутрішню частину Vivi Cap, протерши її медичною тканиною. При чищенні внутрішньої частини будьте обережні, щоб не порвати внутрішній датчик температури (він виглядає як маленька чорна пляма на внутрішній стороні).

До яких шприц-ручок підходить Vivi Cap?

Vivi Cap сумісний з більшістю доступних шприц-ручок, а саме:

✓ ФлексПен (НовоЛог, НовоЛог Микс, Левемир, Виктоза, НовоРапид, Инсулин Аспарт, Новолин Р)

✓ ФлексТач (НовоЛог, НовоРапид, Tresiba (Деглудек), Фиасп, Левемир U-100 и U-200, Саксенда, Райзодег, Ксултофи, Оземпик)

✓ КвикПен (Хумалог, Хумалог U-100 и U-200, Хумалог Junior, Хумалог Микс, Басаглар, Хумулин Микс, Хумулин, Хумалог Р У-500, Люмьев У-100 и У-200, Инсулин Лиспро U-100)

✓ Солостар (Апидра, Лантус, Адмелог, Соликва)

Де замовити Vivi Cap?

Продукт можна придбати на офіційному сайті виробника: tempramed.com.

Згідно з інформацією на сайті TempraMed, найближчим часом стане доступна також версія для флаконів з інсуліном.

 

Читайте нас в Instagram та Telegram