Що завжди потрібно мати з собою людині з діабетом?

Що має бути завжди під рукою у людини з діабетом? Цей список простий, але кожен пункт дуже важливий. Тож радимо вам щоразу перед виходом з дому звіритися і переконатися, що ви готові до будь-яких непередбачуваних ситуацій.

Що завжди потрібно мати з собою людині з діабетом? - изображение

Глюкометр і тест-смужки

Глюкометр — пристрій для перевірки рівня цукру в крові. Не забувайте міняти батарейку в глюкометрі! Тест-смужки зберігайте в закритому оригінальному пакуванні.

Інсулін

Американська діабетична асоціація (ADA) рекомендує мати при собі 3-х денний запас інсуліну (базальний і болюсний). Закриті флакони / картриджі / шприц-ручки з інсуліном можуть зберігатися в прохолодному місці при температурі 2-8°С до закінчення терміну його дії (вказано на пакуванні або етикетці). Відкриті флакони / картриджі / шприц-ручки потрібно зберігати при температурі не вище 25 °С до 28 днів. Не допускайте, щоб інсулін зазнав впливу прямих сонячних променів! Не забувайте перевіряти вміст комплекту на аварійний випадок, щоб у ньому не містилися продукти з вичерпаним терміном придатності.    

Інсулінові шприци або шприц-ручки

Наявність цих інструментів залежить від вашого вибору. Але навіть якщо ви користуєтеся помпою, наявність запасних шприців, голок і ампул з інсуліном обов'язкові (на випадок виходу з ладу помпи).    

Спиртові серветки

Для того, щоб очистити поверхню шкіри перед тестуванням рівня глюкози в крові або введенням інсуліну.  

Великий вибір товарів для людей з діабетом в SaharOK Shop  

Ланцети

Для проколювання шкіри та взяття зразка крові.    

Тест-смужки для перевірки рівня кетонів (ацетону)

Їх використовують для тестування сечі на вміст кетонів — хімічних речовин, що утворюються в організмі в разі дефіциту інсуліну. Присутність кетонів у сечі означає, що організм використовує жири для отримання енергії замість глюкози через брак інсуліну. Кетони — токсичні! Їх накопичення може призвести до розвитку важкого ускладнення — діабетичного кетоацидозу.

Швидкодіючі вуглеводи

Для лікування гіпоглікемії — фруктовий сік, стіки з цукром, таблетки глюкози або гелі.  

 Глюкагон

Набір для ін'єкцій глюкагону використовується для лікування епізодів тяжкої гіпоглікемії. 

Медична ідентифікація

id-картка або медичний браслет (бажано яскравого кольору!), який вказує на те, що у вас 1 тип діабету.

Читайте нас в Instagram: @saharok_journal та Telegram: t.me/saharok_journal    

 

#SaharOKSchool#WDD2022

Читайте схожі матеріали