Новий неінвазивний CGM використовує радіочастотну технологію

Компанія GlucoRx та Університет Кардіффа розробили безголковий безперервний моніторинг глюкози (CGM). Нова технологія, названа GlucoRx BioXensor, використовує радіочастоти для вимірювання рівня глюкози крові від 3 ммоль/л до 30 ммоль/л.

Після ряду успішних випробувань пристрій має пройти клінічні дослідження наприкінці цього року, а потім сертифікацію CE (CE Mark) для комерційного продажу в ЄС.

Новий неінвазивний CGM використовує радіочастотну технологію - изображение

Компанія GlucoRx, постачальник діабетичних технологій, та Університет Кардіффа розробили неінвазивний безперервний моніторинг глюкози (CGM) під назвою GlucoRx BioXensor, що здатний «змінити життя».

Наразі люди з ЦД 1 можуть вимірювати рівень глюкози в крові або шляхом проколу пальця та аналізу отриманої крові за допомогою глюкометра, або за допомогою напівінвазивного CGM з голкою, що кріпиться до шкіри.

Замість використання голки, біосенсор GlucoRx використовує радіочастотну та мультисенсорну технологію для щохвилинного вимірювання рівня глюкози в крові від 3 ммоль/л до 30 ммоль/л.

Кріс Чапман, головний операційний директор GlucoRx, сказав:

«Ми дуже раді, що наша платформа для контролю діабету, яка може бути непомітно наклеєна на шкіру для моніторингу рівня глюкози в крові, дає свідчення щохвилини на інтелектуальних мобільних додатках».

За словами директора Чапмана GlucoRx BioXensor має виняткову точність з доведеним показником MARD 10,4% завдяки своєму мультисенсорному підходу, що фіксує рівень глюкози в крові. Крім ГК, пристрій відстежує також: Sp02 (рівень насичення крові киснем), ЕКГ, частоту дихання, пульс, температуру, активність, сон, попереджає про гіпоглікемію. Також новий CGM має більш тривалий термін зберігання, оскільки не є хімічним за своєю дією.

Команда, яка створила GlucoRx BioXensor, вважає, що він покращить якість життя людей з діабетом, а також допоможе у профілактиці та ремісії захворювання завдяки технології віддаленого моніторингу та інтелектуальним сигналам тривоги.

Після випробувань в Університеті Суонсі BioXensor пройде ще одне клінічне дослідження наприкінці цього року. Після цього він буде представлений на сертифікацію CE (CE Mark), що дозволяє продавати пристрій на комерційній основі в ЄС.

З нетерпінням чекаємо на новинку в Україні! Триматимемо вас в курсі.

 

***Джерело: diabetes.co.uk