Нове дослідження клітинної терапії діабету 2 типу показало позитивні результати

Дослідники оприлюднили перші результати клінічних випробувань інноваційного клітинного лікування для людей з діабетом 2 типу. Через рік 93% пацієнтів, які отримували лікування, безпечно знизили дозу інсуліну щонайменше на 50%.

Нове дослідження клітинної терапії діабету 2 типу показало позитивні результати - изображение

Біотехнологічна компанія Creative Medical Technology оголосила про позитивні результати клінічних випробувань своєї програми клітинної терапії CELZ-001.

Серед 15 учасників, які отримували лікування, 14 (93%) знизили потребу в інсуліні на 50% протягом року без будь-яких серйозних погіршень стану здоров'я.

На відміну від деяких інших клітинних методів лікування діабету 1-го та 2-го типу, що знаходяться в стадії дослідження, CELZ-201 сподівається відродити бета-клітини підшлункової залози, а не замінити їх новими здоровими клітинами.

Лікування також досліджується на людях з діабетом 1-го типу в рамках CREATE-1, клінічного дослідження 2-ї фази.

Підхід компанії називається AlloStem і використовує перинатальні клітини, отримані з тканин, або клітини, які походять з пуповини або плаценти. Крім того, лікування не вимагає від пацієнтів прийому імунодепресантів, що мінімізує ризик виникнення різних побічних ефектів.

Компанія не оприлюднила більш детальної інформації про те, як працює лікування, проте оголосила про плани подальшого розвитку цих програм і представлення результатів на майбутній конференції з ендокринології.

«Позитивні однорічні дані нашого дослідження є дуже обнадійливими, і ми раді співпрацювати з клініцистами для подальшого втілення результатів», — сказав Тімоті Ворбінґтон (Timothy Warbington), президент і головний виконавчий директор Creative Medical Technology.

 

***Джерела:


Читайте також:

Новий метод лікування діабету 1 типу отримав дозвіл FDA на початок клінічних випробувань

Нове дослідження може допомогти спрогнозувати ризик виникнення ЦД2

Дослідники виявили молекулу, що імітує інсулін

 

Ми в Instagram та Telegram