Нік Джонас: його боротьба з діабетом і як він почувається зараз

Співаку та актору — Ніку Джонасу — було 13 років і він був «близький до коми», коли йому діагностували цукровий діабет 1-го типу.

Ось що нам відомо про боротьбу поп-зірки за здоров'я і те, як він почувається зараз.

Нік Джонас: його боротьба з діабетом і як він почувається зараз - изображение

«Якби я не поїхав до лікарні, мені б залишився один день»

Нік Джонас став зіркою приблизно в той самий час, коли йому діагностували діабет 1-го типу. Після виступу у Бродвейському мюзиклі у віці 7 років, Нік та його старші брати, Джо Джонас і Кевін Джонас, створили гурт Jonas Brothers і випустили свій дебютний альбом у 2005, коли Ніку було 13 років. Саме тоді лікарі виявили його діабет.

Рідні помітили, що Нік почав пити багато солодкої газованої води, втрачати вагу та став дуже дратівливим (що йому завсім не притаманне). Тоді батьки звернулися за медичною допомогою, і це було якраз вчасно.

«Я був дуже близький до коми, — говорить Нік в одному зі своїх інтерв'ю виданню People. «Якби я не поїхав до лікарні, мені б залишився один день...».

«Я продовжував запитувати своїх батьків, чи зі мною все буде гаразд. Я був дуже стурбований тим, що це обмежить мою здатність робити все, що я хотів», — додає Нік. «Я був дуже наляканий — це велика зміна в житті».

Однак незабаром він дізнався, що це «керована хвороба», якщо пацієнт «дуже старанний».

В інтерв'ю журналу Rolling Stone Нік розповів про ранні етапи своєї боротьби, сказавши, що хоча це був страшний діагноз, він знав, що може використовувати свою платформу, щоб допомогти своїм одноліткам, які борються із цим захворюванням.

«Спочатку було страшно, тому що я не мав повного уявлення про те, якою буде моя нова реальність, — зізнався він. «Але я відчував, що вже певною мірою перебуваю в центрі уваги громадськості, і хотів нормалізувати ситуацію для себе і для людей, які слідували за мною в той час».

«Я ділюся своїми симптомами, щоб інші могли #ПобачитиСимптоми»

Нік живе з цукровим діабетом 1 типу вже майже 20 років. За цей час він став більш обізнаним щодо захворювання і відчув потребу передати свої знання іншим.

«Проживши з діабетом так довго і зробивши певні кроки, щоб надати пріоритет здоровому та якісному життю, я намагаюся заохотити своїх шанувальників робити те саме».

У листопаді 2022 Нік зробив пост на своїй сторінці Instagram про чотири головних симптоми цукрового діабету 1 типу: втрата ваги, надмірна спрага, часте сечовипускання та дратівливість.

Нік Джонас: його боротьба з діабетом і як він почувається зараз - 2 изображение

«Я ділюся своїми симптомами, щоб інші могли #ПобачитиСимптоми», — підписав він корисне відео.

Нік завжди відкрито говорить про свою боротьбу за здоров'я, щоб підвищити обізнаність про захворювання серед своїх шанувальників.

Крім того Нік співпрацює з медичним брендом Dexcom для просування їхнього нового пристрою CGM (безперервний моніторинг глюкози), який дозволяє пацієнтам з діабетом контролювати рівень глюкози в крові. Та навіть знявся в рекламі нового CGM Dexcom G7 з метою підвищення обізнаності людей із ЦД про сучасні технології для кращого контролю захворювання.

Як сьогодні почувається Нік Джонас?

Зараз йому 30 років, він одружений з Пріянкою Чопрою і має доньку.

В інтерв'ю журналу Rolling Stone, яке він дав у 2023, Нік сказав, що «почувається дуже добре» з приводу діагнозу діабету. 

«Це все ще може бути трохи приголомшливим, але в цілому за останні пару років я почуваюся найкраще, ніж будь-коли, і я просто роблю крок за кроком», — сказав він, додавши, що «мої друзі, сім'я і люди, з якими я працюю, справді допомогли мені впоратися з цим якнайкраще».

 

Джерела: hollywoodlife.com, people.com, rollingstone.com


Читайте також:

Зірки з діабетом, що надихають редакцію журналу СахарОК

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції СахарOk

Книги про діабет, які варто прочитати
 

Ми в Instagram та Telegram