Ліла Мосс розповіла про свій діабет: «Я називаю себе роботом з усіма своїми дрібничками»

Ліла Мосс, модель і донька Кейт Мосс, розповіла про свій діагноз діабету 1 типу в новому епізоді «Щоденника моделі» («Diary of a Model»), який вийшов на YouTube-каналі Vogue.

Ліла Мосс розповіла про свій діабет: «Я називаю себе роботом з усіма своїми дрібничками» - изображение

Вперше Ліла Мосс розповіла про своє здоров'я в серпні 2020. В інтерв'ю виданню The Kit на запитання, чи є щось, що більшість людей не знають про неї, вона відповіла:

«Думаю, небагато людей знають, що у мене діабет. Його не видно ззовні, тож ніхто не дізнається про це, просто подивившись на вас. У мене 1-й тип», — сказала вона.

У 2021 на тижні моди у Мілані Ліла вперше з'явилася на подіумі у купальнику і з Омніподом (бездротова інсулінова помпа) на стегні, абсолютно не приховуючи своєї особливості. Цей вчинок (скоріше навіть ненавмисний) надихнув тисячі людей з цукровим діабетом по всьому світу!

Про це ми писали ТУТ

Нещодавно Ліла розповіла про свій діагноз діабету 1 типу в новому епізоді «Щоденника моделі» («Diary of a Model»), який вийшов на YouTube-каналі Vogue.

Готуючись до fashion week в Парижі, 20-річна модель показала глядачам портативний пристрій PDM (Personal Diabetes Manager), який вона використовує для керування інсуліновою помпою (Омніпод) — тієї самої, з якою вона дефілювала на подіумі у 2021.

Ліла також використовує безперервний моніторинг глюкози/CGM (ймовірно Libre) — сучасна технологія, яка дає змогу відстежувати рівень цукру в крові в режимі реального часу 24/7 та допомагає краще контролювати діабет.

Дорогою на репетицію показу Chloé модель розповіла у відео, що коли вона вперше зустрічається з людьми, то каже їм, що PDM (бездротовий пульт керування інсуліновою помпою) — це «телефон-кажан» («bat phone»).

Мосс описує, як важко їй було спочатку прийняти цей діагноз, який вимагає лікування протягом усього життя. І додає, що єдине, що вона знала про діабет — це те, що вона бачила в серіалі «Ханна Монтана» 2006 року на каналі Disney.

В епізоді «No Sugar, Sugar» одному з героїв серіалу — Оліверу — ставлять діагноз «цукровий діабет 1 типу», і він ділиться деякими «тонкощами» свого стану з друзями, які думали, що йому доведеться повністю відмовитися від солодкого. «У мене діабет 1-го типу, проте я можу їсти солодощі, доки я контролюю свій рівень цукру в крові», — каже він, дістаючи свій глюкометр.

«Коли у Олівера діагностували діабет, це було єдине, що я знала про цей діагноз, — говорить Ліла у відео для Vogue. Коли мені сказали, що у мене ЦД 1 типу, я була трохи шокована. Я навіть не знала, що це означає. А потім прийшло усвідомлення того, що це буде з тобою назавжди».

Ліла надихає людей своїм прикладом, зокрема, не намагаючись приховати свої гаджети для керування діабетом (інсулінову помпу та CGM). Багато людей прокоментували допис моделі в Instagram, подякувавши їй за те, що вона виходить з інсуліновою помпою на подіум.

«Дякую, що показали свій Omnipod! Ви є чудовим прикладом для наслідування для всіх дітей, які живуть з ЦД1 і можуть соромитися свого маленького пристрою», — прокоментував її допис в Instagram один з користувачів.

Здається, Ліла ставиться до свого діагнозу (і до необхідності використання життєво необхідного «обладнання») з почуттям гумору:

«Чесно кажучи, я навчилася із цим жити. Це навіть весело. Я називаю себе роботом з усіма своїми дрібничками».


Читайте також:

Нік Джонас: його боротьба з діабетом і як він почувається зараз

Зірки з діабетом, що надихають редакцію журналу СахарОК

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції СахарOk

 

Ми в Instagram та Telegram