Корисні звички на кожен день для кращого здоров'я: поради ендокринолога

Ці поради дуже прості та не вимагають від вас багато зусиль та часу. Спробуйте дотримуватися їх щодня, і ви неодмінно відчуєте позитивні зміни.

Корисні звички на кожен день для кращого здоров'я: поради ендокринолога - изображение

Автор статті — Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles, з більш ніж 10-річним досвідом роботи.

Instagram: @doctor_kryvoviaz


6 корисних звичок на кожен день:

Додайте овочі та фрукти до свого щоденного раціону

3 порції овочів і 2 порції фруктів на день. 1 порція = ваш кулак. Наприклад, до сніданку (каша) додаємо свіжі або заморожені ягоди, на перекус овочевий салат (1 помідор, 2 огірки), до обіду тушковані овочі, до полудня яблуко, до вечері додаємо зелень. Складно? Зовсім ні! 

Суперпродукти при діабеті: Що рекомендує ADA?

Їжте без гаджетів

Відкладайте подалі свої гаджети під час обіду, не їжте перед телевізором. Ви здивуєтеся, наскільки усвідомленим стане ваше харчування. 

Влаштуйте 1 вегетаріанський день на тиждень

Це допоможе урізноманітнити ваш раціон і збалансувати його за вмістом рослинного білка. 

Веганство та вегетаріанство при діабеті

Позбавтеся солодкого вдома

Навмисно не купуйте солодощі додому. Важко втриматися, щоб не з'їсти кілька смачних шоколадних цукерок з кавою або чаэм, якщо вони лежать у вазочці просто перед вашими очима. Їжте солодощі зрідка в кафе, ресторані, але вдома краще, щоб їх не було.

Як перестати їсти багато цукру? 11 простих способів

Щодня ходіть пішки 30 хвилин

Це не складно! Можна прогулятися парком або пройтися алеєю після роботи. Наодинці або з друзями чи близькими. Звичайна прогулянка (30-40 хвилин на день) може допомогти вам підтримувати оптимальний рівень цукру в крові, збільшити чутливість клітин до власного інсуліну, покращити кровопостачання, обмін речовин, нормалізувати тиск та тримати тіло в тонусі.

За годину до сну відкладіть всі гаджети, не дивіться телевізор

Обмежте використання гаджетів перед сном. Не читайте новини та не перевіряйте робочу електронну пошту. Це може спричинити стрес та негативо відобразитися на якості вашого сну.

Як стрес впливає на ваше тіло? 16 цікавих фактів


Читайте також:

Суперпродукти при діабеті: Що рекомендує ADA?

Діабет: Час весняного прибирання!

10 порад, як впоратися зі стресом, пов'язаним з діабетом

 

Ми в Instagram та Telegram