Контроль діабету навесні: поради від редакції «Мій Цукровий»

Весна — ідеальний час для того, щоб переглянути свій режим контролю діабету та внести деякі позитивні зміни.

Ось кілька ідей для кращого контролю діабету навесні, а також для покращення загального стану здоров'я.

Контроль діабету навесні: поради від редакції  «Мій Цукровий» - изображение

Більше гуляйте на свіжому повітрі

Це, мабуть, найкраща частина весни! Піші прогулянки (лише 30-40 хв. щодня) здатні покращити чутливість до інсуліну (як будь-яка фізична активність) та знизити рівень цукру в крові. Крім того, перебування на свіжому повітрі має й інші переваги, як-от зниження стресу, власне, свіже повітря, сонячне світло тощо. Заняття в холодному, металевому спортзалі можуть бути для когось нормальними, проте прогулянки містом чи в парку допомагають нам «відключитися» від життєвих стресів,  насолоджуючись красою природи та наповнюючись позитивними емоціями.

P.S.: Не забудьте таблетки глюкози або сік, коли виходитимете з дому!

Чому варто зайнятися скандинавською ходьбою, якщо у вас діабет?

Придбайте пару якісного взуття

Навіть якщо за вікном теплішає, якісне захисне взуття завжди важливе. При діабеті зміни в структурі кісток, чутливості та кровообігу піддають ваші ноги додатковому ризику травм і проблем із загоєнням пухирів і ран. Інвестуйте в якісне взуття. За необхідності зверніться до лікаря-подолога за порадою щодо найкращого вибору взуття для ваших ніг.

Спробуйте новий весняний рецепт

Експериментуйте з новими рецептами свіжих салатів, спробуйте сезонні фрукти та овочі в різних варіантах, наприклад, смажену спаржу або свіжу полуницю з грецьким йогуртом. Існує багато простих і смачних рецептів, які не потребують багато часу або кулінарних навичок. Споживання свіжих сезонних фруктів та овочів — це завжди гарна ідея для контролю діабету та здоров'я загалом.

P.S.: Не забувайте контролювати розміри порцій, рахувати вуглеводи.

Зазирніть у наш розділ з рецептами!

Весняне прибирання: додайте активності у своє життя!

Ми знаємо, що рух є необхідною складовою контролю цукрового діабету. Та не завжди потрібно йти на вулицю або в спортзал, щоб додати активності у своє життя. Більшості з нас потрібно впорядкувати шафу, підмести підлогу, вимити вікна або машину, а також виконати інші домашні справи. Всі вони рахуються! І допомагають мінімізувати сидячий спосіб життя, який збільшує ризики для здоров'я. Подумайте про те, щоб скласти список активних справ, який може стати чудовим кроком до підвищення активності та контролю рівня цукру в крові.

P.S.: До речі, навесні не завадить реорганізувати не лише шафу, а й своє діабет-приладдя, медикаменти тощо.

Зволожуйте організм (як ззовні, так і зсередини)

З потеплінням погоди може виникнути потреба у збільшенні споживання рідини. Зневоднення може спричинити підвищення рівня цукру в крові, збільшити ризик інфекцій та утворення тромбів. Тримайте під рукою пляшанку з водою, випивайте склянку води під час їжі та між прийомами їжі. Додавайте в неї скибочки свіжого огірка, лимона або інших цитрусових для додаткового смаку.

Обідайте на свіжому повітрі (якщо є можливість)

Їжа на свіжому повітрі (коли дозволяє погода) може допомогти контролювати вагу та рівень цукру в крові. Це особливо актуально для тих, хто звик їсти перед екраном телевізора або ноутбука. Обід на свіжому повітрі допомагає нам сповільнити темп і насправді дозволяє насолоджуватися смаком їжі, а також допомагає краще відчувати наші внутрішні сигнали голоду і ситості.


Поекспериментуйте з наведеними вище порадами і перевірте, як вони працюють для вас. Ці маленькі кроки можуть мати велике значення!

Читайте також:

Як знизити рівень цукру в крові? 5 простих способів

Три головні показники для успішної компенсації діабету

Овочеві спагеті з пармезаном: низьковуглеводний рецепт

 

Ми в Instagram та Telegram