Що загрожує серцю при діабеті, та як цього запобігти?

Цукровий діабет є особливо значущим у частоті розвитку серцево-судинних ускладнень. Найважливішими факторами ризику розвитку атеросклеротичних кардіоваскулярних захворювань при цукровому діабеті є дисліпідемія та артеріальна гіпертензія. Про кардіологічні особливості цукрового діабету читайте далі.

Що загрожує серцю при діабеті, та як цього запобігти? - изображение

На правах реклами

Поганий холестерин та високі рівні цукру крові – ризик інфарктів та інсультів 

Високий рівень холестерину крові є важливим формуючим чинником атеросклеротичного ураження серця та судин. Так званий поганий холестерин, акумуляція якого відбувається в судинній стінці, призводить до утворення атеросклеротичних бляшок.

Системний атеросклероз призводить до:

  • розвитку ішемічної хвороби серця (стенокардія, інфаркт міокарда),

  • ураження судин головного мозку (погіршення розумової діяльності, пам’яті, виникнення інсультів),

  • порушення кровопостачання нижніх кінцівок (аж до формування гангрени стопи).

Поєднання цукрового діабету та дисліпідемії багатократно підвищує ризик виникнення зазначених ускладнень. Рівень холестерину при цукровому діабеті є важливим аспектом, що нарівні з глюкозою крові потребує ретельного контролю.

Що загрожує серцю при діабеті, та як цього запобігти? - 2 изображение

При цукровому діабеті атеросклероз має особливості:

  • починається на 8 –10 років раніше, у порівнянні з людьми без діабету,

  • значно швидше прогресує та характеризується більш тяжкою формою перебігу,

  • призводить до атеросклеротичних уражень як дрібних, так і великих судин.

Профілактика та лікування серцево-судинних порушень при діабеті

Профілактика кардіоваскулярних ускладнень при цукровому діабеті полягає в ретельному контролі глікемії, артеріального тиску та ліпідів крові.

Лікування гіперхолестеринемії та атеросклерозу потребує комплексного підходу. Необхідні умови досягнення гарного результату лікування – це мінімізація або відмова від продуктів з високим вмістом холестерину, а також прийом засобів, що знижують рівень холестерину в крові. 

Фітотерапія, у порівнянні із синтетичними гіпохолестеринемічними засобами, має низку переваг: 

Що загрожує серцю при діабеті, та як цього запобігти? - 3 изображение

  • безпечність,

  • відсутність ускладнень,

  • комплексність дії,

  • терапевтична ефективність,

  • виключення «синдрому відміни», 

  • можливість застосування людьми молодого віку.

На фармацевтичному ринку України представлений нутрицевтичний препарат Кардіовід – високоефективний натуральний засіб для регуляції рівня холестерину, артеріального тиску та серцевого ритму, що містить у складі екстракти часнику, терміналії Арджуни, пуерарії, раувольфії, гесперидин, L- аргінін, рутин, полікозанол та астаксантин.

Часник чинить антиагрегаційну дію, допомагає знизити рівень холестерину, тригліцеридів, рівень кров’яного тиску та зменшити ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.

Арджуна надає антиаритмічну, кардіотонічну та гіполіпідемічну дію, підтримує нормальний рівень холестерину та тригліцеридів, сприяє зниженню артеріального тиску та частоти пульсу.

Пуерарія має антиатеросклеротичні, гіпотензивні, спазмолітичні, гіпоглікемічні та протинабрякові ефекти, знижує в’язкість крові, перешкоджає виникненню тромбозів, позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Гесперідін забезпечує спазмолітичну, венотонічну та гіполіпідемічну дію, сприяє зміцненню стінки судин, впливає на реологію крові, покращує периферичний кровообіг та знижує артеріальне тиск.

Астаксантин є потужним антиоксидантом, що покращує реологічні властивості крові, нормалізує артеріальний тиск, активізує роботу серця та судин, нормалізує серцеві скорочення, знижує загальний рівень холестерину.

Раувольфія сприяє зниженню артеріального тиску, усуненню аритмій та нормалізує роботу нервової системи. Препарати раувольфії застосовуються у лікуванні гіпертонічною хвороби та психоемоційних порушень.

L-аргінін є джерелом оксиду азоту (NO), який сприяє розширенню судин, нормалізації артеріального тиску та рівня холестерину в крові, покращенню кровообігу.

Рутин зменшує проникність капілярів, покращує кровообіг, сприяє зниженню рівня холестерину, профілактиці тромбозу, оптимізації серцевої діяльності, регуляції тиску та усуненню набряків.

Полікозанол надає гіпохолестеринемічний ефект, що ґрунтується на пригніченні синтезу холестерину в клітинах печінки та прискоренні розпаду ліпопротеїдів низької щільності.

Завдяки комплексу біологічно активних речовин, Кардіовід забезпечує виражений гіполіпідемічний та антиатеросклеротичний ефект, зумовлений:

  • зниженням концентрації холестерину та тригліцеридів у сироватці крові,

  • пригніченням біосинтезу холестерину в печінці,

  • зменшенням всмоктування холестерину з кишечника

  • прискоренням розпаду «особливо небезпечних» ліпопротеїдів низької щільності.

Кардіовід впливає на реологічні властивості крові, сприяє зменшенню в’язкості крові, допомагає запобігти агрегації тромбоцитів та тромбозу судин. Також засіб покращує кровообіг, мікроциркуляцію, скорочувальну та насосну функцію серцевого м’яза.

Кардіовід сприяє нормалізації обміну речовин, надає антигіпоксичну та кардіотонічну дію. Стимулюючи синтез оксиду азоту, розширює та знімає спазм коронарних судин, зменшує навантаження на серце й підвищує толерантність до гіпоксії. Допомагає підтримувати нормальний рівень артеріального тиску, усуває набряки та зменшує прояви коронарної недостатності. Кардіовід надає антиаритмічні властивості, позитивно впливає на частоту серцевих скорочень.

Що загрожує серцю при діабеті, та як цього запобігти? - 4 изображение

Рекомендується приймати Кардіовід як гіпохолестеринемічний, антиагрегантний, спазмолітичний та антиаритмічний засіб для зниження ризику розвитку серцево- судинних захворювань, зокрема, при цукровому діабеті. Застосовується по 1 капсулі 1-2 рази на день, залежно від показників рівня холестерину в крові. Підтримуюча та профілактична доза — 1 капсула 1 раз на день.

Курсове застосування Кардіовід забезпечує високу ефективність та стійкий тривалий результат у профілактиці та лікуванні серцево-судинних захворювань.

Інформація публікується на правах реклами. Відповідальність за зміст несе рекламодавець. Копіювання чи інше використання допускається з письмового дозволу редакції, після погодження з рекламодавцем.Детальна інформація із переліком всіх характеристик, властивостей засобу, ймовірних побічних ефектів міститься в інструкції до продукту, що міститься на сайті виробника та додається до кожного пакування продукту.