6 горіхів, корисних при діабеті

Горіхи — це чудовий варіант перекусу для людини з діабетом. Тому що вони мають ідеальний склад: низький вміст вуглеводів за високих відсотків білка, клітковини та рослинного жиру, які дають тривале відчуття ситості.

6 горіхів, корисних при діабеті - изображение
  • У всіх горіхах міститься білок, клітковина, багато вітамінів і мінералів
  • Всі горіхи вільні від холестерину і містять корисні Омега-3 жирні кислоти
  • Лише невелика порція горіхів (близько 30 г) дає тривале відчуття насичення, заряд вітамінів і поживних речовин на цілий день!
  • Вживання горіхів замість деяких вуглеводів може допомогти в контролюванні цукрового діабету 2 типу, метаболічного синдрому та переддіабету
  • Їжте горіхи в сирому чи обсмаженому вигляді, без додавання солі

Мигдаль

ГІ = 25
Калорійність: 648 ккал на 100 г
Розмір добової порції — до 25 шт

Дослідження показують, що вживання мигдалю покращує глікемічний контроль та ліпідний профіль у пацієнтів з цукровим діабетом, зокрема, 2 типу. Також мигдаль корисний для серцево-судинної системи через великий вміст мононенасичених жирів. Його регулярне вживання може знизити ризик серцевих захворювань. Це важливо для людей з діабетом, які схильні до більш високого ризику ССЗ.

Фундук

ГІ = 15
Калорійність: 706 ккал на 100 г
Розмір добової порції — до 40 г (10-15 шт)

30-40 г ядер фундука цілком достатньо, щоб забезпечити добову потребу дорослої людини в калоріях. Корисний за серцево-судинних захворювань — висока концентрація антиоксидантів і корисних жирів може допомогти знизити рівень холестерину, тригліцеридів і поганого холестерину ЛПНЩ. Жирні кислоти, присутні в цьому горісі, позитивно впливають на травну систему та обмін речовин.

6 горіхів, корисних при діабеті - 2 изображение

Горіхи є висококалорійною закускою, але вони не сприяють збільшенню ваги, якщо їх їсти в помірних кількостях. Вони не тільки містять корисні жири, але й залишають тривале відчуття ситості.

Волоський горіх

ГІ = 15
Калорійність: 710 ккал на 100 г
Розмір добової порції — не більше 5-7 ядер!

Волоські горіхи містять значно більше Омега-3 жирів, ніж будь-який інший горіх, забезпечуючи 2,5 грама на 28-грамову порцію. А також мають найвищу антиоксидантну активність.

Вживання волоських горіхів замість деяких вуглеводів може допомогти контролювати вагу, тим самим знижуючи ризик діабету 2 типу. 

Кеш'ю

ГІ = 25
Калорійність: 553 ккал на 100 г
Розмір добової порції — 20-25 шт

Кешью містить мало цукру і багатий клітковиною, корисними для серця жирами та рослинним білком. Вони також є хорошим джерелом міді, магнію та марганцю — поживних речовин, важливих для виробництва енергії, здоров'я мозку, імунітету та здоров'я кісток.

Майте на увазі, що смажені або солоні горіхи кешью можуть містити високий рівень доданих масел або солі. Тому краще віддати перевагу несолоним сухим смаженим або «сирим» (необсмаженим) сортам.

Фісташки

ГІ = 15
Калорійність: 577 ккал на 100 г
Розмір добової порції —  до 30 шт.

Фісташки вважаються найбільш низькокалорійними горіхами. Вони містять багато вітаміну В6 — важливого для регулювання рівня цукру в крові та утворення гемоглобіну.

Крім того, фісташки багаті клітковиною і корисними жирами, антиоксидантами, каротиноїдами і фенольними сполуками — всі вони є корисними для контролю рівня цукру в крові.

Арахіс

ГІ = 20
Калорійність: 612 ккал на 100 г
Розмір добової порції — до 20 шт.

Хоча технічно арахіс не є горіхом, він має багато з тих же переваг для здоров'я, що і деревні горіхи, такі як волоські горіхи або мигдаль. Арахіс також дешевший, ніж більшість інших горіхів, що чудово, якщо ви хочете заощадити гроші та при цьому хочете отримати поживну цінність.

Одна порція арахісу (близько 28 шт) містить 12% рекомендованої добової норми магнію, який, може допомогти підтримувати рівень цукру в крові.
 

ВАЖЛИВО! ДЕЯКІ ВИДИ ГОРІХІВ МОЖУТЬ БУТИ АЛЕРГЕНАМИ!

 

Читайте нас в Instagram та Telegram