FreeStyle Libre 3: Що потрібно знати про сенсор нового покоління

Нещодавно компанія Abbott випустила на ринок новий вдосконалений сенсор FreeStyle Libre 3. Здається, цього разу виробники спробували врахувати всі можливі нюанси та побажання користувачів: компактніший розмір, щохвилинне вимірювання показань цукру в крові і передача даних відразу на ваш смартфон — без трансмітера!

Давайте дізнаємося більше про сенсор третього покоління: що нового у Libre 3 порівняно із попередніми версіями, інтеграція з іншими приладами та де його можна замовити в Україні?

FreeStyle Libre 3: Що потрібно знати про сенсор нового покоління - изображение

FreeStyle Libre 3 — це готовий моніторинг рівня цукру в крові просто з коробки! Найкомпактніший з усіх існуючих. Призначений для використання дорослими і дітьми старше 4-х років. Термін служби сенсора становить 14 днів, як і у Libre 1, 2.

«Abbott не перестане вводити нововведення, поки ще можливо підняти планку. Ми зробили це знову з FreeStyle Libre 3, найменшим датчиком, який забезпечує кардинальні переваги і кращу в своєму класі точність», — Джаред Уоткін, старший віце-президент компанії Diabetes Care, Abbott.

Що змінилося, порівняно з попередніми версіями?

Переваги:

  • Розмір. Libre 3 — найменший сенсор з усіх доступних на сьогодні. Загальний об'єм конструкції на 70% менший порівняно з попередніми версіями.
  • Новий дизайн — повністю відмінний від Libre 1 і Libre 2.
  • Рідер більше не потрібен! Libre 3 не вимагає використання рідера для зчитування даних глюкози крові з сенсора. Мінус один діа-прилад у сумці!
  • Телефон не потрібно прикладати до сенсора. Дані безпосередньо надходять на ваш смартфон по Bluetooth (без трансмітера!). Дальність передачі даних — до 10 м на відкритому просторі.
  • Вимірювання рівня ГК щохвилини.
  • Звукові сповіщення про критично високий / низький цукор.
  • Дані ГК точніші порівняно з попередньою версією (Libre 2 сильно занижує показники, особливо на низьких цукрах).
  • Просте і майже безболісне встановлення.

Сенсор третього покоління вже отримав CE Mark у Європі, це означає, що товар відповідає вимогам Європейського союзу з безпеки продукції.

Нелодіки:

До недоліків Libre 3 можна віднести відсутність калібрування для підвищення точності показників. А також ціна залишається досить високою на просторах СНД (близько 100 дол. США).

Сумісність з іншими пристроями:

Сенсор Libre 3 працює з Android (версія 8.0 і вище) та iOS (версія 14.0 і вище).

Для iOS: необхідно завантажити офіційний додаток Freestyle Libre 3, доступний в App Store. Для скачування потрібен євро аккаунт (Німеччина). Додаток доступний німецькою, англійською та французькою мовами. Ваш телефон має відповідати наступним вимогам: iPhone 7 або вище, iOS 14 або вище.    

Для Android: потрібно встановити програму LibreLinkUp з Google Play. Мінімальна версія Android — 8.0 і вище.

LibreLinkUp дозволяє іншим членам родини, наприклад, батьками дитини з ЦД, бачити показники глюкозив крові в режимі реального часу, та встановлювати сповіщення про високий або низький цукор.

Де купити Libre 3 в Україні?

Замовити найточніший сенсор третього покоління FreeStyle Libre 3 в Україні можна в магазині діабет-товарів та корисного харчування — SaharOK Shop.

Ціна сенсору — 3550 грн.

FreeStyle Libre 3: Що потрібно знати про сенсор нового покоління - 2 изображение

Читайте нас в Instagram та Telegram