Фізична активність взимку: як тримати діабет під контролем?

Зимові місяці часом зовсім не сприяють заняттям спортом і фітнесом. Підтримувати мотивацію навесні, влітку і восени здається куда більш легко здійсненним завданням, але з приходом холодів і морозів можуть виникнути труднощі. Проте залишатися у формі життєво важливо.

Фізична активність взимку: як тримати діабет під контролем? - изображение

Регулярні фізичні навантаження:

  • сприяють зниженню рівня глюкози в крові;
  • збільшують чутливість клітин до власного інсуліну;
  • покращують обмін речовин, що в результаті призводить до зниження ваги та рівня поганого холестерину;
  • покращують кровопостачання всіх органів та тканин організму;
  • нормалізують артеріальний тиск, підвищують стійкість до стресів;
  • покращують психічне здоров'я та піднімають настрій!

Тож одягайтеся тепліше і вперед за здоров'ям і позитивними емоціями!


Як давно ви каталися на ковзанах?

Ви, можливо, здивуєтеся тому, скільки калорій можете спалити за один сеанс катання на ковзанах! А ще ви ризикуєте наситити свій організм гормонами радості, якщо підете на ковзанку з коханими та близькими вашому серцю людьми. Це зовсім невимогливий вид активності. І це так весело!

Можливо у вашому місті є роллердром — теж підходить!

Виходьте на пробіжку!

Звучить шалено. Але, вірите чи ні, є чимало ентузіастів, які шаленіють від такої активності саме взимку. І у вас вийде. Усе, що потрібно — це гарна пара зимового взуття та теплий одяг, і ви готові до спалювання калорій та зміцнення серцево-судинної системи!

Вирушайте до тренажерного залу

Можливо, це не дуже просто — ходити до спортзалу в холодні січневі дні, але ваші зусилля будуть не марними. Складіть кросівки, футболку і спортивні штани (не обов'язково найновіші) — і ви готові перекачувати кров. Якщо ви не любитель попрацювати з вагою, приєднайтеся до групових занять. У будь-якому спортивному клубі, як правило, пропонують масу цікавих напрямків. Ніяких виправдань! Просто зробіть це! Вирушаючи на тренування, не забудьте про воду, засоби від гіпо та глюкометр.

Фізична активність взимку: як тримати діабет під контролем? - 2 изображение

Чому б не залишитися вдома?

Ні, не для того, щоб з'їсти чергове печиво чи провалятися зайву годину в ліжку. А для того, щоб позайматися. Є безліч вправ, які ви можете робити вдома: присідання, скручування преса, віджимання, планки, йога, табата тощо. Усе, що вам потрібно — це мотивація! Тож, якщо не хочете виходити на вулицю, принаймні максимізуйте свою ефективність удома. 30 хвилин на день цілком достатньо.

Пограємо?

Виходьте на подвір'я і грайте, як у дитинстві. Візьміть дітей, коханих, друзів, собаку і вирушайте в парк або на ігровий майданчик. Зліпіть сніговика або знайдіть старі сани, почніть сніговий бій або спорудіть сніговий замок. Не обов'язково здійснювати спортивні рекорди, але кілька годин активного відпочинку, напевно, найкращим чином позначаться на вашому самопочутті.

Може за вікном і холодно, але є чимало способів залишатися у формі. Приймаючи усвідомлений вибір і розвиваючи звички здорового харчування та фізичної активності, ви можете досягти оптимального здоров'я і залишатися у формі протягом усього року.

ВАЖЛИВО: Перш ніж почати займатися або освоїти новий вид спорту, повідомте про свої наміри лікаря і візьміть до уваги його рекомендації.


Читайте також:

Найкращі фізичні навантаження при діабеті: ТОП-3

Діабет і спорт: ТОП-7 порад для безпечного тренування

Як знизити рівень цукру в крові? 5 простих способів
 

Ми в Instagram та Telegram