Дозвіл FDA розширює технологічні можливості для лікування діабету

Датчики безперервного моніторингу глюкози (iCGM) від Abbott FreeStyle Libre 2 і 3 отримали дозвіл на підключення до автоматизованих систем доставки інсуліну (AID).

Детальніше — далі.

Дозвіл FDA розширює технологічні можливості для лікування діабету - изображение

6 березня 2023 Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило датчики Abbott FreeStyle Libre 2 і 3 для інтеграції з автоматизованими системами доставки інсуліну. Це означає, що тепер їх можна використовувати як компоненти автоматизованих систем доставки інсуліну разом з інсуліновими помпами та програмним забезпеченням для підключення.

Системи AID допомагають людям у щоденному лікуванні діабету, автоматично регулюючи та вводячи інсулін, що доставляється інсуліновою помпою, на основі даних про рівень глюкози в реальному часі, отриманих від датчиків iCGM.

Наразі компанія Abbott співпрацює з виробниками інсулінових помп Insulet і Tandem для інтеграції з FreeStyle Libre версій 2 і 3.

Датчик Abbott також приєднався до гібридної замкненої системи, яка складається з інсулінової помпи від Ypsomed, алгоритму від CamDiab і, власне, FreeStyle Libre 3. Разом вони утворюють автоматизовану систему доставки інсуліну MyLife Loop. Про це ми писали ТУТ. Система вже отримала дозвіл на використання в Німеччині. Подальші запуски плануються у Великобританії, Швейцарії та Нідерландах у другій половині 2023 року.

Штучна-підшлункова залоза: ПРОГНОЗИ на 2023

Компанія Abbott модифікувала датчики, щоб уможливити інтеграцію з системами AID.

Модифіковані iCGM FreeStyle Libre 2 і 3 дозволені для використання пацієнтами віком від 2-х років і терміном до 15 днів, на відміну від попередніх версій, які були доступні для пацієнтів віком від 4-х років і терміном до 14 днів. FDA також схвалило датчики Libre 2 і 3 — поточні та модифіковані версії — для використання вагітними жінками з будь-яким типом діабету (1, 2, гестаційний ЦД).

Оновлені датчики будуть доступні в США наприкінці цього року і з часом замінять датчики Libre, які зараз використовуються.

«Наша мета — зробити лікування діабету якомога простішим», — сказав Джаред Уоткін, старший віце-президент компанії Abbott з питань лікування діабету. «З інтеграцією автоматизованих систем доставки інсуліну люди незабаром матимуть доступну можливість поєднувати CGM з інсуліновими помпами. Це означає менше часу на роздуми про діабет і більше часу на життя».

 

***Джерело: medscape.com


Читайте також:

Новий метод лікування діабету 1 типу отримав дозвіл FDA на початок клінічних випробувань

Apple розробляє глюкометр для Apple Watch: Що нам відомо

FreeStyle Libre 3: Що потрібно знати про сенсор нового покоління

 

Ми в Instagram та Telegram