Діабет та День закоханих: Як провести його без шкоди для здоров'я?

Використовуйте наступні поради та рекомендації, і ви влаштуєте чудове свято для себе і для дорогої вам людини!

Діабет та День закоханих: Як провести його без шкоди для здоров'я? - изображение

Найромантичніше свято зими несе багато потенційних небезпек для людини з діабетом. Ресторанна їжа, алкоголь, усілякі десерти, цукерки та солодкі тістечка у формі сердець. Одним з найбільших ризиків є те, що ви можете «піддатися спокусі».

Тому важливо мати план дій на цей день. Будьте уважними у виборі їжі. Встановіть ліміти відповідно до ваших власних обмежень. І переконайтеся, що перевірили рівень цукру в крові та тримаєте його під контролем.


Похід в ресторан VS. романтична вечеря вдома

Один зі способів переконатися, що ваш рівень глюкози залишиться під контролем, приготувати романтичну вечерю вдома. Таким чином, ви зможете проконтролювати як сам процес приготування, так і кількість приправ і соусів у стравах. Порада: використовуйте більше спецій і трав, ніж солі або цукру, щоб уникнути проблем, пов'язаних із вашим станом здоров'я.

Заміни «це» на «це»: Шкідливі продукти VS корисні альтернативи

Якщо ви все ж хочете повечеряти в ресторані, проведіть невеличке дослідження і знайдіть заклад, який пропонує відносно здорову їжу. Можливо, ви зможете знайти ресторан із десертами без цукру та борошна в меню. Ключовим моментом буде ваше спілкування з офіціантом. Запитайте його щодо інформації про КБЖВ у стравах. А також приблизний час приготування замовлених страв — це дасть змогу розрахувати необхідний час для введення інсуліну.

Алкоголь

Так, якщо у вас діабет, ви все ще можете насолодитися келихом гарного червоного вина (якщо це не суперечить вашим медичним показанням). Проте вам слід бути обережними та розуміти, як алкоголь може вплинути на ваше здоров'я, зокрема на ваш рівень цукру в крові. А також дотримуватися деяких правил безпеки при вживанні спиртного.

Скільки ХО в алкоголі

Альтернативні солодкі задоволення

Бренди солодощів пропонують безліч варіантів, що не містять цукру, глютену, борошна тощо. Асортимент великий! Завжди ретельно вивчайте склад на упаковці і не захоплюйтеся солодощами тільки тому, що вони не містять цукру. Рахуємо вуглеводи! 

Кращим вибором стане звичайний темний шоколад. Він містить багато важливих мінералів і корисних антиоксидантів. Доведено, що темний шоколад не тільки корисний для здоров'я серця і сосудів, але й може покращити настрій. Обирайте такий, що містить не менше, ніж 70% какао.

Подарунки

Домовтеся про корисні (неїстівні!) подарунки один одному. Спільний масаж – стане чудовим вибором з такої нагоди!

За даними клініки Майо (Mayo Clinic), масажна терапія здатна зменшити стрес, біль і м'язову напругу, а також покращити циркуляцію крові. Крім того, що це корисно, це дуже романтично, і чудовий спосіб зближення. 

Щоб насолоджуватись масажем безпечно, краще попередити спеціаліста про наявність діабету та розповісти про симптоми гіпоглікемії. За нейропатії нижніх кінцівок слід обговорити силу натискання.

Корисні подарунки коханим з діабетом

Діабет і секс

Секс – це фізичне навантаження. А фізичне навантаження часто може призвести до зниження рівня цукру на крові. До того ж, це іноді непередбачуваний вид фізичного навантаження, який може сильно коливатися за інтенсивністю та тривалістю.

Перевірте рівень цукру в крові перед тим, як зайнятися сексом і будьте відкриті зі своїм партнером щодо того, як ви почуваєтеся.

Як насолоджуватися безпечним сексом із ЦД1: Що говорять експерти

Помірність у всьому. Це, можливо, найважливіша річ, яку ви можете зробити, щоб спокійно відзначити це свято. Не перестарайтеся з будь-якими стравами, десертами та алкоголем. Натомість зосередьтеся на романтичному аспекті цього дня та гарно проведіть час із коханою людиною.


Читайте також:

Корисні подарунки коханим з діабетом

Як насолоджуватися безпечним сексом із ЦД1: Що говорять експерти

Фільми, в яких фігурує цукровий діабет. Підбірка від редакції СахарOk

 

Ми в Instagram та Telegram