Apple розробляє глюкометр для Apple Watch: Що нам відомо

Apple поступово робить зі свого смарт-годинника важливий інстумент для здоров’я: датчик серцебиття, можливість робити ЕКГ з зап'ястя, вимірювання температури тіла і рівня кисню в крові.

Ймовірно, в найближчі роки, в Apple Watch з’явиться глюкометр — розробка, про яку давно говорять. Як смарт-годинник вимірюватиме рівень цукру в крові і коли, нарешті, стане доступною ця функція — розповідаємо далі.

Apple розробляє глюкометр для Apple Watch: Що нам відомо - изображение

Apple Inc. вже давно працює над створенням неінвазивного глюкометра. Це означає, що для його використання не доведеться проколювати пальці та купувати тест-смужки. Все буде працювати за рахунок датчика і світла.

Технологія використовує лазери для випромінювання світла певної довжини хвилі в область під шкірою, де знаходиться міжклітинна (інтерстиціальна) рідина*. Глюкоза в інтерстиціальній рідині поглинає світло: якщо цукор високий, тим більше світла поглинається і менше відображається. Потім світло відбивається назад до датчика, вказуючи на концентрацію глюкози. Алгоритм визначає рівень глікемії.

*Вміст глюкози в міжклітинній (інтерстиціальній) рідині — надійний показник рівня глюкози в крові, тому що глюкоза вільно поширюється між капілярами та міжклітинним простором.

Розробка Apple наразі знаходиться на стадії підтвердження концепції. Компанія вважає, що технологія є життєздатною, але її потрібно зменшити до більш практичного розміру.

Одна з головних цілей розробки Apple Watch з глюкометром — створення профілактичного засобу, який попереджатиме людей про наявність у них переддіабету. Тоді вони зможуть змінити спосіб життя, щоб уникнути розвитку діабету 2 типу, який виникає, коли організм людини не використовує інсулін належним чином.

Регуляторна команда Apple вже провела попередні обговорення щодо отримання схвалення системи урядом. Але компанії ще належить провести масштабне тестування технології та довести, що метод є дійсно робочим.

Тож, судячи з усього, новинку доведеться почекати ще. Функції вимірювання рівня цукру точно не буде в Apple Watch 9 цієї осені і, ймовірно, навіть через рік.

Триматимемо вас в курсі. Слідкуйте за новинами на сахарок.com

 

***Джерело: bloomberg.com


Читайте також:

FDA схвалило безперервний моніторинг глюкози DEXCOM G7

Пластик збільшує ризик розвитку діабету? Що показало нове дослідження

Дослідники виявили молекулу, що імітує інсулін

 

Ми в Instagram та Telegram