Апаратний педикюр при діабеті: переваги та недоліки

У людей із цукровим діабетом, зокрема із декомпенсованим діабетом, досить часто знижена больова, тактильна й температурна чутливість ніг. Саме тому проведення класичного педикюру з обрізанням нігтів і кутикули може призвести до травмування шкіри та інфікування. У такому разі ідеальним варіантом стане апаратний педикюр.

Апаратний педикюр при діабеті: переваги та недоліки - изображение

Автор статті — Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles, з більш ніж 10-річним досвідом роботи.

Instagram: @doctor_kryvoviaz


Даний вид педикюру дозволяє точно і безпечно обробити ороговілий шар шкіри і кутикулу нігтів, і надати вашим ніжкам доглянутий вигляд.

Вся процедура виконується за допомогою шліфувальних насадок, які перед початком піддаються обов'язковій стерилізації. Таким чином, ризик отримання різного роду інфекцій практично близький до нуля.

Навчений фахівець індивідуально підбирає розмір абразивних насадок і метод обробки. Під час апаратного педикюру обробляється вся поверхня стопи й таких складних місць, як простір між пальцями.

Переваги та недоліки апаратного педікюру

Недоліки:

  • Основним недоліком апаратного педикюру є його висока ціна через вартість обладнання, дорогих інструментів і дезінфікувальних засобів.
  • У випадку з сильно огрубілою шкірою ніг результат буде помітний не відразу, а після декількох процедур.

Переваги:

  • Незаперечною перевагою апаратного педикюру є його ефективність, здатність досягати найбільш важкодоступних місць (простір між пальцями).
  • Під час апаратного педикюру використовують спеціальні креми для розм'якшення шкіри, які можуть впливати тільки на роговий шар, не зачіпаючи здорову шкіру.
  • Під час апаратного педикюру відбувається своєрідний масаж ступні, що має гарний розслаблювальний ефект.
  • Результат від апаратного педикюру триматиметься довше, ніж від класичного, і красиві доглянуті ніжки радуватимуть дуже довго без повторного походу в салон.

Читайте також:

Косметологічні процедури: що можна, а що не можна при діабеті?

Чи може діабет спричинити випадіння волосся?

Як перевірити себе на дефіцити?
 

Ми в Instagram та Telegram