6 способів вживати більше овочів

Будь-який дієтолог скаже вам, що овочі є основою у підтримці вашого здоров'я. Адже ці продукти повні вітамінів, антиоксидантів і клітковини, необхідної для управління рівнем цукру в крові. До того ж вживання в їжу більшої кількості овочів дозволяє зменшити кількість калорій у вашому щоденному раціоні. Але для цього не обов'язково вдаватися до постійного поїдання салатів і моркви. Хитрість полягає в тому, щоб знайти спосіб  непомітно впровадити овочі в деякі з ваших улюблених страв. Ось докази того, що такі страви можуть бути смачними та легкими в приготуванні.

6 способів вживати більше овочів - изображение

6 способів вживати більше овочів - 2 изображение1. Листя салату

Щоб скоротити кількість вуглеводів і отримувати побільше вітамінів, використовуйте для приготування сендвічів велике листя салату замість лаваша.

2. Гриби

При приготуванні гамбургера (булочки з м'ясною начинкою), замініть половину м'ясного фаршу на подрібнені обсмажені гриби. В результаті ви отримаєте чудовий, соковитий гамбургер з меншою кількістю калорій і жирів (гриби містять в 6 разів менше калорій, ніж фарш з яловичого м'яса).

3. Брокколі

Щоб приготувати соус для сендвіча, змішайте в кухонному комбайні майонез з низьким вмістом жирів з суцвіттями брокколі. Зробіть соус більш ароматним завдяки додаванню лимонного соку, часнику, свіжого базиліка або гірчиці.

6 способів вживати більше овочів - 3 изображение4. Кольорова капуста

Щоб зменшити кількість калорій в картопляному пюре, відваріть суцвіття головки кольорової капусти і змішайте їх в кухонному комбайні разом з оливковою олією, свіжим чебрецем, паприкою, сіллю і меленим чорним перцем. Додайте отриману суміш у картопляне пюре і отримаєте смачний, ароматний гарнір.

5. Кабачок

Зніміть шкірку з двох кабачків і наріжте їх смугами по довжині. Поріжте отримані смуги на довгі тонкі смужки. При приготуванні спагетті, замініть половину макаронів на цю незвичайну "кабачкову лапшу". Додайте її в воду зі спагеті протягом останніх 2 хвилин відварювання.

6. Буряк

6 способів вживати більше овочів - 4 изображение​Забудьте про червоний харчовий барвник. Відварний і протертий червоний буряк додасть чудовий колір вашій випічці. Будучи природно солодким, буряк допоможе скоротити необхідність додавання цукру і забезпечить випічку вологістю замість додавання зайвої кількості жиру.