6 переваг темного шоколаду

Темний шоколад, як недавно було виявлено, має ряд здорових переваг, які описані нижче. Але, не слід забувати, що шоколад також має високий вміст жиру.

6 переваг темного шоколаду - изображение

1) Темний шоколад добре підходить для вашого серця

Дослідження показують, що вживання в їжу невеликої кількості темного шоколаду два або три рази на тиждень може допомогти знизити кров'яний тиск. Темний шоколад покращує кровотік і може допомогти запобігти утворенню тромбів.  Темний шоколад може також запобігти атеросклерозу (затвердіння артерій).

6 переваг темного шоколаду - 2 изображение2) Темний шоколад - добре для вашого мозку

Темний шоколад збільшує приплив крові до мозку, а також у центрі, так що вона може допомогти поліпшити когнітивні функції. Темний шоколад допомагає знизити ризик інсульту.

Темний шоколад також містить ряд хімічних сполук, які мають позитивний вплив на ваш настрій і розумове здоров'я. Шоколад містить фенілетиламін, та ж хімічна речовина що створює ваш мозок, коли ви відчуваєте, ніби закохались.  Темний шоколад змусить вас почувати себе щасливими.

Темний шоколад також містить кофеїн, м'який стимулятор. Тим не менш, темний шоколад містить значно менше кофеїну, ніж кава. 1,5 унції  темного шоколаду містить 27 мг кофеїну, в порівнянні зі знайденими у вісьми унціях кави в 200 мг.

3) Темний шоколад допомагає контролювати рівень цукру в крові

Темний шоколад допомагає зберегти ваші кровоносні судини здоровими. Флавоноїди в темному шоколаді також допоможуть зменшити опір інсуліну, допомагаючи вашим клітинам нормально функціонувати і відновлювати здатність ефективно використовувати інсулін для вашого тіла. Темний шоколад також має низький глікемічний індекс.

4) Темний шоколад сповнений антиоксидантами

6 переваг темного шоколаду - 3 изображение​Темний шоколад завантажується з антиоксидантами. Антиоксиданти допомагають звільнити свій організм від вільних радикалів, які викликають окисне пошкодження клітин. Вільні радикали залучені в процес старіння і можуть стати причиною раку. Таким чином,  темний шоколад може захистити вас від багатьох видів раку і уповільнити появу ознак старіння.

5) Темний шоколад містить теобромін

Темний шоколад містить теобромін, який, як було виявлено, зміцнює зубну емаль. Це означає, що темний шоколад, на відміну від більшості інших солодощів, знижує ризик захворювання порожнини, якщо ви дотримуєтеся правильного гігієни порожнини рота.

6) Темний шоколад з високим вмістом вітамінів і мінералів

Темний шоколад містить ряд вітамінів і мінералів, які можуть підтримувати своє здоров'я. Темний шоколад містить деякі з наступних вітамінів і мінеральних речовин в високих концентраціях:

калій

мідь

магній

Залізо

Мідь і калій в темному шоколаді, допомагає запобігти інсульту і серцево-судинним захворюванням. Залізо в шоколаді захищає від залізодефіцитної анемії, а магній в шоколаді допомагає запобігти діабету типу 2, високому кров'яному тиску і хворобі серця.