4 способи зберегти позитивний настрій, якщо у вас діагностували діабет

Якщо у вас нещодавно діагностували діабет, можливо, вам важко впоратися з новиною про свій діагноз. Це абсолютно зрозуміло, оскільки діабет — це захворювання, що змінює життя... Ймовірно ви перебуваєте в процесі навчання, як управляти цим стресовим станом, і дізнаєтеся, як він впишеться у ваше життя.

Пропонуємо чотири кроки, які ви можете зробити, щоб полегшити цей перехідний період та залишатися позитивно налаштованими, якщо у вас нещодавно діагностували діабет.

4 способи зберегти позитивний настрій, якщо у вас діагностували діабет - изображение

1. Шукайте «своїх»!

Наявність інших людей, з якими можна поговорити, коли важко має велике значення. Неважливо чи це друзі, сім'я або група підтримки онлайн. Створіть свою команду підтримки з людей, яким ви довіряєте і які будуть поруч, коли потрібно, щоб хтось вас вислухав. Люди, які живуть з діабетом (включаючи діабет-спільноти, групи в соц.мережах чи онлайн-платформи, як наша), можуть надати найбільшу підтримку, оскільки вони з перших вуст знають, через що ви проходите. Навіть якщо це буде одна чи дві людини, дуже важливо визначити, до кого ви можете звернутися, коли вам важко і потрібно поговорити.

2. Не зациклюйтесь на діабеті

Підтримання цілісного погляду на здоров'я (а не лише зосередження на лікуванні діабету!) також може допомогти вам адаптуватися. Зосередьтеся на звичках, які допоможуть зберегти як фізичне, так і психічне здоров'я. Їжте їжу, яка не тільки призначена для контролю діабету, але й смачна та багата на поживні речовини. Регулярно займайтеся фізичними вправами або спортом, який вам подобається. Зверніться за консультацією до фахівця з психічного здоров'я, щоб впоратися з симптомами депресії та тривоги. Добре ставлячись до всього свого організму, ви почнете по-новому дивитися на управління своїм здоров'ям і станом.

3. Завжди навчайтеся

Знання — це сила! Ви, напевно, чули цю думку, оскільки вона стосується й інших сфер життя. Однак це також на 100% стосується і діагнозу «цукровий діабет». Дізнайтеся якомога більше про свій стан від самого першого дня. Вчіться компенсувати діабет, будьте в курсі останніх діабет-подій та слідкуйте за появою діабет-новинок — всього, що може допомогти вам краще справлятися зі своїм станом та жити максимально якісним та повноцінним життям.

4. Будьте реалістами і дайте собі час адаптуватися

Як і для будь-якої зміни або діагнозу, існує період адаптації. Як довго триватиме цей період, залежить від багатьох змінних, у тому числі від вашого мислення. З самого початку зрозумійте, що у вас будуть невдачі. Просто змиріться з цим! Будуть дні, коли вам буде важче, ніж будь-коли. Ця реалістична перспектива допоможе вам бути набагато м'якшими до себе, коли такі дні настануть. Крім того, коли ви зіткнетеся з труднощами, ви підготуєтесь до них заздалегідь, а не будете захоплені зненацька.


Хоча ніщо не може повністю усунути наслідки діагнозу діабету, наведені вище чотири поради можуть стати початком переходу до нового етапу вашого життя. З часом ви наберетеся сил, досвіду та інструментів, необхідних для щоденного контролю діабету. До того часу звертайтеся за допомогою до інших, коли вам це потрібно, реалістично оцінюйте свій прогрес, підтримуйте здоров'я свого тіла і розуму та залишайтеся позитивно налаштованими.

 

Читайте нас в Instagram: @saharok_journal та Telegram: t.me/saharok_journal    

 

#SaharOKSchool#WDD2022