Що викликає сильнішу залежність - цукор чи кокаїн?

За даними нового наукового дослідження, рафінований цукор викликає набагато сильнышу залежність, ніж кокаїн - один з найбільш небезпечних наркотичних речовин відомих у наш час.

Що викликає сильнішу залежність - цукор чи кокаїн? - изображение

Цікавий факт

Що викликає сильнішу залежність - цукор чи кокаїн? - 2 изображение94 відсотка щурів, яким був даний вибір між цукровою водою і кокаїном, вибрали цукор. Навіть пацюки, які пристрастилися до кокаїну швидко переключили свою увагу до цукру. Щури з більшою ініціативою працювали за цукор, ніж за кокаїн.

Дослідники вважають, що солодкі рецептори (два рецептора розташовані на язиці), які розвивалися в незапам'ятних часів, не адаптовані до високого споживанням цукру.

Таким чином, аномально велика стимуляція цих рецепторів високим вмістом цукру генерує надмірні сигнали в мозку, які мають потенціал  перекрити нормальні механізми самоконтролю, і таким чином привести до залежності.

Крім того, їх дослідження показали, що також існує перехресна толерантність і крос-залежність між цукром і звиканням до наркотиків. Як приклад, тварини з довгою історією споживання цукру насправді стали терпиміше до знеболюючої дії морфіну.

Коментарі (8)

Ви не авторизовані

  • Татьяна Авраменко

    Так вот в чем дело, оказывается!)
  • Алина Масякина

    Раздражает война против сахара. Лучше воюйте против лени, дорогие Господа ученые!

    Алексей Седых reply Алина Масякина

    согласен, приоритеты в войне не те!